Zoeken
 
 

Detectie van cybersecurity-dreigingen en anomalieën in manufacturing


17 november 2021
Voor cybercriminelen blijken industriële OT-omgevingen laaghangend fruit. Tegelijk is een groot deel van de maakindustrie onvoldoende voorbereid op cyberdreigingen en -aanvallen. Daarom besloten Sirris en Agoria om maakbedrijven samen te brengen in een lerend netwerk rond het thema van cybersecurity in OT, meer bepaald rond het kunnen detecteren van dreigingen en anomalieën in de productieomgeving.

Uit de studie ‘Cyberveiligheid in de Belgische Maakindustrie' die Sirris en Agoria uitvoerden, blijkt dat 64 procent van de bevraagde maakbedrijven wel een veiligheidsbeleid heeft voor IT, maar niet voor OT. Ten gevolge van te weinig bewustzijn en kennis heeft 58 procent van de respondenten een (volgens ons) misplaatste zekerheid dat ze in staat zijn om cybersecuritydreigingen of -aanvallen op hun OT-omgeving zeer snel te kunnen detecteren. Het is opmerkelijk en tegelijk verontrustend dat deze bedrijven zo zeker zijn van hun detectiecapaciteit, zeker omdat 77 procent van de respondenten zijn OT-beveiliging nooit test.

 

Naast het rapport is ook een uitgebreide whitepaper met aanbevelingen te downloaden.

 

Samen sterker in cybersecurity

Op basis van de feedback uit de studie hebben Sirris en Agoria besloten om maakbedrijven samen te brengen in een lerend netwerk rond het thema van cybersecurity in OT, en meer bepaald het kunnen detecteren van dreigingen en anomalieën in de productie omgeving. Het significant verbeteren van de detectiemogelijkheden is immers in veel gevallen een van de minst intrusieve manieren om de cyberweerbaarheid van de productieomgeving aanzienlijk te verhogen.

 

In dit traject, dat uit vier workshops bestaat, gespreid over de periode van een jaar, ligt de focus op pragmatische, direct toepasbare tips, aanbevelingen en ervaringen. Geen theoretische lessen dus, maar een hands-on aanpak met praktische en leerrijke cases uit het werkveld, indien mogelijk aangevuld met een of meerdere bedrijfsbezoeken.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren