Zoeken
 
 

Egemin installeert volautomatisch orderverzamelsysteem in Puurs


Puurs, 3 december 2013
Egemin Automation heeft op de oogmedicijnenproductiesite van Alcon een volautomatisch opslag- en orderverzamelsysteem met WMS-software geïnstalleerd. De productie op de site in Puurs van Custum Pak’s, persoonlijke operatiekits voor oogchirurgen, verloopt nu automatisch en efficiënter.
Chirurgen krijgen voor oogoperaties een samengesteld pakket met instrumenten en utilities zoals operatielakens en -jassen, scalpels maar ook kleinere items zoals watten, oogschelpen, gaasverbanden, enz. Omdat elke chirurg een eigen procedure volgt voor zijn operatie, worden alle materialen in zijn kit in een vastgelegde (custom) volgorde verpakt. Verder wordt er ook voor gezorgd dat de kleinere items eerst verzameld worden in een subkit. Het maken van een operatiekit verloopt daarom in verschillende fasen en als gevolg hiervan is een goede afstemming van de picking op het kittinggedeelte van het proces dan ook zeer belangrijk. Egemin zorgde er voor dat die bevoorrading in het Custom-Pak-proces volledig automatisch verloopt.

 

Installaties

De oplossing van Egemin integreert de volgende installaties: Een volautomatisch bakkenmagazijn met 2 miniloadkranen met plaats voor 3500 bakken voor opslag van kleine goederen. Vier herbevoorradingsstations voor het bakkenmagazijn. Zes pickstations. Drie stations voor de picking van goederen en het samenstellen van subkits, Eén conveyorloop voor de aan- en afvoer van goederen tussen het bakkenmagazijn en de werkstations en één conveyor voor de aanvoer van lege bakken naar de werkstations.

 

Kranen

De twee miniloadkranen staan in voor de in- en uitslag van volle bakken in het bakkenmagazijn. De conveyorloop brengt de bakken van het magazijn naar de werkstations in de cleanroom waar operators de juiste goederen uit de bakken picken om elk Custom-Pak op maat samen te stellen.

 

Cleanroom

Een groot gedeelte van de installatie staat in een cleanroom. ‘Een cleanroom moet voldoen aan de geldende internationale regelgeving in de farmaceutische industrie', zegt Peggy Reyntens, projectmanager bij Egemin. ‘Om hieraan te voldoen hebben we gepoederlakte steunen voor de conveyors in plaats van gegalvaniseerde en speciale transportbanden gebruikt. Verder maakten we de stuurkast uit RVS-materiaal en plaatsen we de elektrische bekabeling in volledig gesloten kunststof kabelgoten. Het deel van de installatie waar de operatoren zich bevinden staat in de cleanroom. Het opslaggedeelte ligt buiten deze zone. Tussen die twee zones heerst een drukverschil. Om drukverlies te beperken hebben we schuifpoorten ingebouwd om de conveyordoorgangen voor de bakken af te sluiten.'

www.egemin-automation.com

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren