Zoeken
 
 

Grootste Belgische kleppenproducent blijft ook na overname 100% Belgisch


Mechelen, 8 september 2021
De familiale aandeelhouders van de Belven-groep, de ventielen- en afsluitkleppenspecialist met roots in Mechelen, bereikten met het directieteam van de onderneming een overeenkomst tot overdracht van een meerderheidsparticipatie van de groep.

Het directieteam, dat bestaat uit technisch verantwoordelijke Ing. Ann Van Genechten, financieel verantwoordelijke Philip Pirenne en commercieel verantwoordelijke Philippe Wauters, zet al jaren de schouders onder de onderneming. Voorheen deden ze dit samen met de familiale aandeelhouders, nu nemen ze als meerderheidsaandeelhouder en bestuurder het roer volledig in handen, om Belven te leiden in een nieuwe fase van haar ontwikkeling. Klantenbetrokkenheid en leverbetrouwbaarheid, die tot uiting komen in de baseline van het Belven-logo ‘Invalved as Promised', zullen hierbij ook in de toekomst de maatstaf blijven vormen. De familiale aandeelhouders Geert Van Mechelen en Leen Van Keilegom blijven met hun expertise aan boord als minderheidsaandeelhouders.

 

Over Belven

Belven is opgericht in 1974, door Robert Van Keilegom. De onderneming is gespecialiseerd in de productie en de verkoop van kwartslagafsluiters, in hoofdzaak vlinderkleppen en kogelkranen en de automatisatie van deze kranen, voor toepassingen in de industrie en de utiliteitsbouw. De groep heeft daarnaast eigen afdelingen in Dubai, Nederland en Rusland. Haar producten worden wereldwijd verkocht door een netwerk van distributeurs en agenten. Bij Belven in Mechelen werken vandaag 35 werknemers, de hele groep telt een tachtigtal werknemers 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren