Zoeken
 
 

Samenwerking Rolan Robotics en Belgische Spoorwegen


5 juli 2021
De centrale werkplaats van de Belgische Spoorwegen houdt met 1400 werknemers het rollend materiaal op orde. Hierbij heeft het een goed geoutilleerde werkplaats tot haar beschikking, welke met ingang van november wordt uitgebreid met een geavanceerde lasrobotcel van Rolan Robotics. Rolan Robotics wint met OTC lasrobots een tienjarig contract voor het leveren van lasrobottechniek aan de Belgische Spoorwegen (NMBS).
De installatie bestaat uit de nieuwste generatie lasrobottechniek. Een OTC robot type FD-B8L wordt aan weerszijden voorzien van een externe asmanipulator, waarmee producten traploos kunnen worden geroteerd. Een van de manipulatoren beschikt over een verstelbare tegenlager waarin de luchtreservoirs voor de remsystemen van de treinstellen "onder keur" worden gelast. Voor het lassen van deze belangrijke onderdelen wordt met een laser-lasnaadvolgsysteem eerst de startpositie exact gelokaliseerd. Daarna kan het systeem moeiteloos de lasnaad blijven volgen. Hierbij wordt ook een stap gemaakt met Industrie 4.0.

De data die vrijkomt bij de cel wordt gemonitord door monitoring software en zal voor de klant beschikbaar zijn in het Rolan Robotics Data Solutions Platform. Gedurende tien jaar heeft de NMBS zich verzekerd van ondersteuning door Rolan Robotics. Eerder besloten de Spaanse spoorwegen al tot gebruik van OTC lastechniek voor het lassen van treinstellen. Met de keuze van de Belgische Spoorwegen voor OTC lasrobots versterkt OTC haar positie in de productie en onderhoud van Europese spoorwegtechniek.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren