Zoeken
 
 

Manufacturing Day signaleert trends


Genk, 26 november 2013
Op 5 november was C-Mine in Genk de verzamelplaats voor de koplopers in de Belgische maakindustrie. Op de Manufacturing Day werden de grote trends voor de toekomst belicht vanuit industriële en meer academische hoek.
Zo'n 150 geïnteresseerden uit de industrie zakten af naar de derde editie van Manufacturing Day. Op dit evenement rond vernieuwende productietechnieken stonden Smart Production, Precision Manufacturing en Additive Manufacturing in de kijker. Deze keer was er bovendien een randprogramma waar de laatste technologische innovaties waren te zien.

 

Verandering

Al heerst er in de industrie nog altijd enige behoudsgezindheid, langzaamaan zijn er ook tekenen van verandering te merken. De aanwezige bedrijven hebben blijkbaar goed begrepen dat transformatie nodig is, zoals ook het Made Different-programma al aangeeft. Dit om op een duurzame manier lokaal te kunnen blijven produceren en zo voor werkgelegenheid te zorgen.

 

Trends

Onder de aanwezigen en sprekers werden verschillende trends gesignaleerd. Zo is er een duidelijke doorbraak aan de gang van additive manufacturing-technieken voor toepassingen in de tandheelkunde. Dit voornamelijk omwille van de kostenefficiëntie die deze technologieën met zich brengen. Anderen voorspelden de grote pijlers in de maakindustrie van de toekomst: flexibiliteit in de productieomgeving, snelheid, onder meer in de verwerking van gegevens binnen de productieomgeving, en een steeds hogere precisie. Ten slotte werd duidelijk dat metingen steeds meer geïntegreerd zullen worden in productie en een gecoördineerd deel vormen van het hele fabricageproces.

 

'De algemene reacties na het evenement waren positief, zowel over de inhoud en kwaliteit van de lezingen, als van de contacten die tijdens het netwerken konden worden gelegd', meldt Sirris. (Sirris)

www.sirris.be

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren