Zoeken
 
 

ESA-ESTEC brengt additive manufacturing tot op de maan


Brussel, 20 november 2013
Laurent Pambaguian van ESA-ESTEC laat tijdens de Materials Workshop bij Sirris op 5 december zien dat zelfs 'the sky' niet langer 'the limit' is voor 3D-printen. De Europese ruimtevaartorganisatie onderzoekt de mogelijkheden van de technologie om er constructies mee te bouwen op de maan... met materiaal van de maan!

Nieuwe opportuniteiten voor het gebruik van 3D-printtechnieken ontvouwen zich vandaag. Deze technieken zijn ten zeerste geschikt voor de luchtvaartindustrie wanneer performantievereisten hoog zijn en het aantal gelijke stukken dat nodig zijn laag is. In het kader van een onderzoek binnen het ESA General Studies Programme werd het gebruik van een 3D-printer en de maanbodem geëvalueerd om een ruimtebasis te bouwen. De presentatie geeft inzicht in de opzet van dit onderzoek.

 

Exotische

Deze keynote-presentatie wordt verzorgd door doctor Laurent Pambaguian, die de afgelopen zeven jaar expertise opgebouwd heeft in 3D-printtechnieken die onder meer toegepast worden op 'exotische' materialen. Pambaguian begon zijn carrière in Frankrijk met de ontwikkeling en karakterisatie van metaalmatrixcomposieten voor toepassingen in de ruimte. Hij vervolgde deze activiteiten in Spanje en Oostenrijk, waarna hij in 1999 begon bij ESTEC, het technische centrum van het Europese Ruimteagentschap (ESA) in Nederland. Sindsdien groeide hij door naar het management van onderzoeks- en technologische activiteiten met geavanceerde materialen en advanced manufacturing-processen.

 

3D-printen

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van 3D-printen op de maan? Kom op 5 december naar de Materials Workshop. Meer informatie over het programma en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u hier.

ESA-ESTEC brengt additive manufacturing tot op de maan'
De keynote-presentatie wordt verzorgd door doctor Laurent Pambaguian, die de afgelopen zeven jaar expertise opgebouwd heeft in 3D-printtechnieken.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren