Zoeken
 
 

Industrie en bouw weer terug op niveau van voor coronacrisis


3 februari 2021
'De toegevoegde waarde van de Belgische industrie en de bouwsector is weer even hoog als net voor het begin van de pandemie', stelt De Tijd, op basis van cijfers van de Nationale Bank.

In het tweede kwartaal van 2020 bereikte de toegevoegde waarde van de Belgische industrie, bouw en dienstensector een dieptepunt. Inmiddels (vierde kwartaal 2020) zitten zowel de industrie en de bouw weer op hetzelfde niveau als in hier vierde kwartaal van 2019, nog voor de coronacrisis dus. De industrie komt ongeveer even hoog uit, de bouw scoort zelfs 1,2 procent hoger dan in 2019,

aldus De Tijd. 


De industrie profiteerde met name van de toegenomen productie in de farmasector, deze steef in oktober en november 2020 gemiddels met 52 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Naast de productie van het Pfizer-vaccin zou ook de extra export richting het Verenigd Koninkrijk in de aanloop naar de Brexit hieraan hebben bijgedragen.

 

Verder zijn de cijfers wisselend. Zo groeide de productie in de kunststof- en rubberindustrie, door de grote vraag naar bijvoorbeeld spatschermen. De vraag naar machines was echter lager. In de bouw groeide het segment woningbouw, kantoorpanden waren minder in trek.

 

Wat ook meespeelt is het feit dat veel fabrikanten sloten tijdens de eerste golf, maar wel open konden blijven bij de tweede golf en lockdown, doordat zij al aanpassingen hadden gedaan om de maatregelen na te leven. 

 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren