Zoeken
 
 

Logistieke krachtenbundeling Kloeckner Metals ODS en Reesink Staal


Zutphen (NL), 16 november 2020
Branchegenoten Kloeckner Metals ODS en Reesink Staal zijn een vergaande logistieke samenwerking aangegaan voor de distributie van balk- en stafstaal in Nederland en België. Met ingang van 16 november 2020 worden de krachten gebundeld in het daartoe opgerichte Copiam Logistics.

Vanaf dat moment verzorgt de nieuwe logistiek dienstverlener voor beide bedrijven de leveringen naar de klant in Nederland. Daar Kloeckner Metals ODS nauw samenwerkt met Kloeckner Metals Belgium, verzorgt Copiam Logistics ook dagelijks transporten naar het magazijn in Harelbeke, waar de materialen overgeslagen worden om dagelijks getransporteerd te worden naar de Belgische klanten. Doel van de samenwerking is om gezamenlijk doelmatiger en duurzamer te kunnen werken.

 

Kloeckner Metals ODS en Reesink Staal vonden elkaar in een gemeenschappelijke toekomstvisie. André Buiting, algemeen directeur van Reesink Staal, vertelt: 'Onze beide bedrijven zoeken actief naar mogelijkheden om onze klanten nóg beter te kunnen bedienen. Met toenemende druk op de staalprijzen bleek een belangrijk gedeeld onderwerp in dat kader het verhogen van de efficiëntie.' Tijdens oriënterende gesprekken werd binnen de kortste keren een beeld geschetst van de mogelijkheden. 'De meest voor de hand liggende manier was het combineren van onze vrachten balk- en stafstaal op hetzelfde transport. Dat maakt het mogelijk klanten sneller te bedienen, scheelt transportbewegingen en draagt bij aan onze gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen', aldus Buiting.

 

Tijdens de gesprekken kwamen echter ook aanvullende opties aan het licht. Raimond Geenen, CEO Benelux van Kloeckner Metals ODS, vult aan: 'Een logische volgende stap was het organiseren van een centrale opslag van materiaal en het centraliseren van de bewerkingsmogelijkheden. Door onze logistieke activiteiten op deze manier te bundelen kunnen onze klanten optimaal profiteren van onze individuele toegevoegde waarde.' Samen werd besloten om de nieuwe samenwerking vorm te geven in Copiam Logistics, een onafhankelijk dienstverlener die de logistiek verzorgt voor zowel Kloeckner Metals ODS als Reesink Staal.

 

Geenen en Buiting concluderen dat de huidige samenwerking aanleiding geeft om elkaar ook op strategisch gebied te gaan versterken. 'Naast deze eerste stappen in het operationele bereik willen we de samenwerking in de toekomst ook op andere gebieden gaan ontwikkelen. Op die manier kunnen we nadere schaalvoordelen realiseren en onze klantdienstverlening verder optimaliseren', vat Geenen de intenties samen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren