Zoeken
 
 

Lockheed Martin verlengt F-35-overeenkomst met Solvay


1 oktober 2020
Solvay heeft een nieuw vijfjarig contract binnengehaald voor de levering van materialen voor de F-35 van Lockheed Martin. Het nieuwe contract verlengt de bestaande betrokkenheid van Solvay bij het F-35-programma en onderstreept het leiderschap van het bedrijf op het gebied van composieten en adhesieve technologieën voor defensiedoeleinden.

'Het is een absoluut voorrecht om de belangrijkste leverancier te zijn van structurele composietmaterialen en adhesieven voor het F-35-programma van Lockheed Martin', aldus Carmelo Lo Faro, president van Solvay's Composite Materials Global Business Unit. 'Deze contractverlenging is er niet alleen gekomen door onze betrokkenheid bij het F-35-programma, maar ook door de meer dan dertig jaar lange samenwerking tussen Solvay en Lockheed Martin en ons vermogen om samen te innoveren.'


De F-35 is het vlaggenschip van het Amerikaanse Ministerie van Defensie: een geavanceerd, betaalbaar multi-role gevechtsvliegtuig van de vijfde generatie voor de Amerikaanse luchtmacht, marine en internationale klanten. Het vormt het grootste wereldwijde defensieprogramma in de geschiedenis. Vanuit zijn vestigingen in de VS en Europa heeft Solvay tot nu toe de productie en levering ondersteund van meer dan 550 vliegtuigen die nu in negen landen actief zijn. Om aan deze uitdagende eisen te voldoen, levert Solvay een unieke en rijke portefeuille van meer dan vijftig producten aan het F-35 programma, waaronder structurele composietmaterialen zoals CYCOM 5250-4, een bismaleimide (BMI) prepreg systeem dat bekend staat om zijn vermogen om de prestaties bij hoge temperaturen te verbeteren, en de industriestandaard CYCOM 977-3, een gehard epoxyhars prepreg systeem. Solvay levert ook de structurele kleefstrip FM 300 en een bescherming tegen blikseminslag FM 309-1.

Het nieuwe contract met Lockheed Martin zal worden beheerd door Solvay en zijn Amerikaanse dochteronderneming CDM, die opereert in het kader van een speciale veiligheidsovereenkomst. Het contract gaat officieel van start op 1 januari 2021.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren