Zoeken
 
 

Yellow Goods Seminar over toekomst bouwmaterieel


Brussel, 29 oktober 2013
De Europese materieelsector komt samen tijdens het Yellow Goods Seminar op 3 december 2013 in Brussel. Bij Eurofer, de Europese Staalassociatie, wordt dan gepraat over de toekomst van de materieelbranche.
Zal de verwachte verbetering van de financieringsvoorwaarden de vraag naar bouwmaterieel stimuleren? Wat zal de impact zijn van de EU-wetgeving op de vraag naar apparatuur? Hoe concurrerend is de bouw van zwaar materieel in Europa? Deze en andere kwesties zullen worden aangepakt door sprekers van Off-Highway Research, The Committee for European Construction Equipment en Caterpillar. Het seminar biedt een unieke kijk op de vooruitzichten en uitdagingen op korte en middellange termijn voor de EU-sector bouwmaterieel.

 

Bouwactiviteit

De materieelindustrie is getroffen door de zwakke economische groei als gevolg van de wereldwijde financiële crisis die een bijzondere tol eiste van de bouwactiviteit in de EU. De vraag naar bouwmaterieel leed een enorme daling na de economische neergang in 2008. Vanwege het ontbreken van grote bouwprojecten is de concurrentiedruk sterk gestegen. Ongeacht hun omvang worden bouwbedrijven geconfronteerd met vergelijkbare eisen: het verbeteren van de efficiëntie en kwaliteit, lagere kosten, tijd besparen en het milieu beschermen. Terwijl de eerste tekenen van voorzichtig economisch herstel in de EU zichtbaar worden, blijven de vooruitzichten in de mate-rieelsector onzeker.

 

Materieelsector

De Europese materieelsector produceert een breed scala aan materieel voor alle functies binnen de bouw- branche. De sector omvat dochterondernemingen van internationale groepen, maar ook kleine en middelgrote ondernemingen.

De productie van de Europese sector is goed voor bijna 25 procent van de wereldwijde productie. Met een marktaandeel van ongeveer 6 procent van de totale omzet is het een van de middelgrote sectoren binnen de Europese machinebouwindustrie. Het aandeel in het totale staalverbruik van de machinebouwsector is veel groter en bedraagt meer dan 30 procent.

Iedereen is uitgenodigd om dit seminar bij te wonen. Neem hiervoor contact op met Angelique Katsiboubas (a.katsiboubas@eurofer.be) of bezoek de website.

www.eurofer.be

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren