Zoeken
 
 

Belgische groothandelaar kunststoffen kan vraag niet bijbenen


Heist-op-den-Berg, 19 mei 2020
De Belgische distributeur Vink uit Heist-op-den-Berg kan de vraag naar kunststof niet bijbenen.

‘Er is veel meer vraag dan aanbod', zegt Karl Verbist, salesverantwoordelijke van Vink. De Kunststof halffabrikaten worden onder andere gebruikt voor de productie van beschermingsmiddelen die door de coronacrisis erg in trek zijn. Verbist schat dat de vraag hierdoor vertienvoudigd is. 'Daarbij moet je denken aan acrylaat, polycarbonaat en polyester.' Ten onrechte wordt er volgens hem vaak gesproken over tussenschotten van plexiglas, wat niet meer is dan een merknaam.

 

Veel van de klanten hebben de coronacrisis aangegrepen om zich op de markt van beschermingsmiddelen te storten. Een voorbeeld hiervan is Supercolor uit Merelbeke, Oost-Vlaanderen, dat in normale tijden printoplossingen en displays voor de retail en kantoren maakt en onder andere frees en plooibank in huis heeft. ‘Na het uitroepen van de lockdown hebben we gelijk kansen gezien in de productie van kunststof beschermingsmiddelen en signalisatie', zegt bedrijfsleider Michel Verheughe.

 

Drukker dan normaal

Een paar dagen later was de oprichting van een nieuw bedrijf, Re-cover, een feit en sindsdien produceert de ondernemer en zijn partner, Panama Group, covidproducten. Zo maakt het bijvoorbeeld afscheidingsschermen voor in bestelauto's, balieschermen en is het ook bezig met de uitwerking van plexiwanden in restaurants.

Behalve de praktische oplossingen biedt het ook advies aan bedrijven die hun werkomgeving corona proof willen inrichten. De nieuwe onderneming wordt bijgestaan door een viroloog die het bedrijf adviseert. Door de koerswijziging is het bedrijf erin geslaagd de terugval in normale werkzaamheden op te vangen. ‘We hebben het tijdens de crisis drukker dan normaal', vertelt Verheughe die eraan toevoegt dat de normale activiteiten van Supercolor ook terugkeren nu retailzaken weer open zijn in België.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren