Zoeken
 
 

Busbouwer BYD wil Europese assemblagefabriek


Kortrijk, 22 oktober 2013
De snelgroeiende Chinese autofabrikant BYD heeft serieuze plannen voor een Europese bus-assemblagefaciliteit naar aanleiding van de positieve, Europa-brede testresultaten met zijn full-size, 100 procent elektrische en ebus.
‘Wij moeten zo'n 100 exemplaren verkopen in Europa om een fabriek te rechtvaardigen en dat moment komt dichtbij', zegt Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe. In zijn speech op de openingsdag van Busworld in Kortrijk, België, voegt de heer Ho toe: ‘Van Tel Aviv tot Helsinki hebben we proeven met onze ebus in reguliere dienstregelingen lopen of hebben we inmiddels tests afgerond. De resultaten zijn stuk voor stuk positief, met exploitanten die na tests aangeven dat onze claim van een actieradius van 250 kilometer in stedelijke gebieden, te conservatief is. Daarnaast halen zij een enorme energiebesparing, wat gunstig is voor het milieu en de operationele kosten'.

 

Assemblagefabriek

Er is nog geen beslissing gemaakt over de assemblagefabriek. Er wordt een aantal landen overwogen. Belangrijk bij de keuze zijn toegang tot de markt en een aantrekkelijk vestigingsklimaat. 

In Europa is BYD's ebus al getest in Parijs, Bremen, Bonn, Madrid, Barcelona, Salzburg, Warschau, Amsterdam, Brussel en Boedapest. In Londen gaat de test binnenkort van start.

 

Schiermonnikoog

Op het Nederlandse Waddeneiland Schiermonnikoog is inmiddels de hele busvloot vervangen en worden er alleen nog 100 procent elektrische bussen van BYD ingezet. Vliegveld Schiphol heeft onlangs 35 volledig elektrische bussen bij BYD besteld voor vervoer van passagiers tussen vliegtuigen en terminals.

 

Verbruik

Het energieverbruik van de 12 meter lange BYD ebus is rond 130kWh/100km in stedelijke omstandigheden. Hij levert daarmee een besparing van de brandstofkosten tot 80 procent in vergelijking met een bus op diesel. Het cijfer is gebaseerd op uitgebreide praktijktests, onder meer in de Zuid-Chinese stad Shenzhen, waar 200 ebussen operationeel zijn sinds januari 2011. In totaal hebben deze bussen 20 miljoen kilometer met passagiers afgelegd, gemeten eind september 2013.

Het hart van de BYD ebus is een veilige en betrouwbare Fe-accu (lithium ijzer fosfaat). BYD, als 's werelds grootste fabrikant van oplaadbare batterijen, is expert in het ontwerpen en bouwen van geavanceerde batterijen. De Fe-accu van BYD zorgt voor goede prestaties onder meer wat betreft actieradius en levensduur. Bovendien zijn de accupakketten op een milieuvriendelijke manier te produceren en af te breken.

www.byd.com

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren