Zoeken
 
 

Flanders Make reserveert één miljoen voor strijd tegen coronavirus


8 april 2020
De raad van bestuur van onderzoeksinstelling Flanders Make heeft één miljoen euro vrijgemaakt voor projecten die verband houden met de strijd tegen het coronavirus.
Dit vertelde Flanders Make CEO Dirk Torfs in een interview met Vraag en Aanbod, dat binnenkort verschijnt. Met een investering van één miljoen wil het bedrijf technologische oplossingen mee ontwikkelen om de coronacrisis zowel op economisch als op gezondheidsgebied te bestrijden.

Op het gebied van gezondheidszorg werkt het samen met de Vrije Universiteit van Brussel aan de ontwikkeling van een beademingstoestel die ingezet kan worden op de intensive care afdelingen van ziekenhuizen. De komende dagen moeten de eerste exemplaren in productie gaan bij een maakbedrijf in Brussel.

Met de Universiteit van Antwerpen is men begonnen aan de ontwikkeling van een eigen productielijn voor FFP2 maskers. Bij het project zijn ook textielproducenten betrokken en de verwachting is dat rond deze tijd de eerste 20.000 exemplaren van de band rollen. Andere projecten waar Flanders Make instapte, zijn de ontwikkeling van koortsmetingen op afstand met een infrarood systeem. Met deze techniek kunnen grote groepen mensen snel gescreend worden. Ook ondersteunt het de Universiteit van Antwerpen bij het zoeken van een oplossing voor auscultatie op afstand.

Social distancing controleren

De coronacrisis heeft ook een enorme impact op de economie. Bedrijven zullen bepaalde preventiemaatregelen met betrekking tot hygiëne en social distancing zeker tijdelijk in stand moeten houden. Flanders Make werkt mee aan de ontwikkeling van apparatuur dat social distancing kan monitoren. ‘Het gaat om een apparaat dat op een machine geplaatst kan worden en die de afstand tussen werknemers kan meten. Als men binnen de anderhalve meter komt', gaat een alarm af', legt Torfs uit.

De CEO van Flanders Make is er overigens van overtuigd dat de coronacrisis blijvende sporen achterlaat in de maakindustrie. ‘Voor zaken als handen ontsmetten zal in de toekomst waarschijnlijk blijvend aandacht zijn', stelt hij.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren