Zoeken
 
 

ArcelorMittal gaat beademingsapparaten en gezichtsmaskers 3D-printen (video)


7 april 2020
ArcelorMittal heeft zijn krachten gebundeld met vooraanstaande onderzoekers en medische professionals in Spanje om beademingsapparaten te produceren en zo de inspanningen op te voeren om oplossingen te vinden voor de behandeling van het coronavirus.
Binnen een week zijn de beademingsapparaten, in coördinatie met de minister van Innovatie van de regio Asturië, ontworpen en geproduceerd met behulp van 3D-printen. De beademingsapparaten ondergaan momenteel proeven en veiligheidstests en wachten op goedkeuring. Als ze eenmaal zijn goedgekeurd, kunnen ze patiënten met acute ademhalingsmoeilijkheden, die zich in ernstige gevallen van coronavirus voordoen, ondersteunen.

Greg Ludkovsky, CEO van Research & Development bij ArcelorMittal, zegt: 'Ons succes door de jaren heen is gebouwd op de basis van onze engineeringcapaciteiten en R&D-expertise, en meer recentelijk op het verkennen van het potentieel van 3D-printing voor staaloplossingen. Maar in een tijd van crisis willen we allemaal helpen, dus kijken we naar onze middelen en overwegen we welke rol we kunnen spelen.'

Naast de beademingsapparaten heeft ArcelorMittal ook twee soorten gezichtsmaskers ontworpen en geproduceerd. De eerste honderden maskers voor ziekenhuispersoneel worden al geleverd. Daarnaast maakt het bedrijf maskers om te bevestigen aan veiligheidshelmen, voor gebruik in de eigen fabrieken. ArcelorMittal werkt momenteel samen met een aantal externe partners om de productie van hiervan op grote schaal mogelijk te maken.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren