Zoeken
 
 

K groeit verder


Düsseldorf (D), 17 oktober 2013
Ondanks dat ook de kunststofindustrie last heeft van alle economische en politieke perikelen in de wereld, groeit de K 2013 door. Meer dan 3.200 exposanten hebben zich aangemeld. Goed voor 171.033 vierkante meter beursvloer. Kunststoffen zetten vanuit Düsseldorf de wereld in beweging.
‘Nergens anders in de wereld krijg je zo'n allesomvattend overzicht van de complete keten van ruwe materialen, processen en verwerkingstechnologie als op de K in Düsseldorf", zegt Werner M. Dornscheidt, president en CEO van de Messe Düsseldorf, die de driejaarlijkse wereldbeurs voor de kunststofindustrie organiseert. Met meer dan drieduizend exposanten biedt de beurs een breed overzicht.

 

Het thema is dit jaar ‘Plastics move the world'. Wat de K 2013 ook doet, is de nieuwe verhoudingen in de wereld treffend weerspiegelen. De belangrijkste vijf Aziatische landen (China, Japan, Zuid Korea, India en Taiwan), nemen dit jaar 30 procent meer expositieruimte af dan drie jaar geleden. Ook de VS, waar de industrie weer booming is, beslaan een kwart meer oppervlak op de beurs. Hetzelfde geldt voor Turkije, waar de kunststofindustrie ook groeit. En Europa? De stand van zaken begin oktober: het aantal Duitse exposanten daalt: van 1074 naar 1018. Italië (400 deelnemers, vergelijk dat met 343 uit China), Frankrijk (114) en België (49 tegenover 54 in 2010) zijn eveneens minder aanwezig op de beurs. En Nederland? Een lichtpunt in Europa: het aantal Nederlandse exposanten groeit van 44 naar 57.

 

Waar vind je wat?

De machinebouwers en fabrikanten van andere apparatuur zijn ook deze keer de grootste groep exposanten. Zij nemen tweederde van de beurs in beslag en vullen de hallen 1 tot en met 4 en 9 tot en met 17. Verschillende exposanten geven live demo's met hun machines. De ruwe materialen, halffabricaten en industriële componenten vind je in de hallen 5 tot en met 8a. Aanvullende exposanten met halffabricaten en componenten én composiettechnologie staat in 8B.

 

Alles wat met rubber te maken heeft, staat in hal 6. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in elastomeren kunnen dit jaar voor het eerst de nieuwe Rubber & TPE Pocket Guide gebruiken, een handige gids van alle spelers in dit segment die op de K aanwezig zijn. In hal 7 vind je de Science Campus, een nieuw onderdeel van de beurs. Hier presenteren universiteiten en onderzoeksinstellingen hun werk. Nieuw is ook het Innovatie Kompas, een zoekmatrix waarin je snel de innovaties op een bepaald terrein vindt.

Geregistreerde bezoekers kunnen tevens gebruik maken van features zoals MyOrganizer, MyCalender en MyCatalogue. Ook wordt er een K-app gelanceerd voor smartphones.

K 2013, van 16 tot en met 23 oktober in de Messe Düsseldorf. Open elke dag van 10.00 tot 6.30 uur.

www.k-online.de

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren