Zoeken
 
 

Uitstel en cancellen Duitse beurzen kost bijna drie miljard euro


Berlijn (DE), 12 maart 2020
Duitsland heeft nu al zwaar te lijden als beurslocatie door talloze annuleringen en uitstel van beurzen. Beursorganisatoren en dienstverleners als standbouwers hebben nu al te maken met grote financiële verliezen. Ook branches als de horeca, transport en lokale toeleveranciers worden getroffen.
Dat meldt de Association of the German Trade Fair Industry (AUMA). Bovengenoemde sectoren lijden aanzienlijke omzetverliezen met directe gevolgen voor de werknemers. Door teruglopende belastinginkomsten zullen ook steden waar de beurzen plaats zouden vinden economische worden getroffen. 

AUMA's Instituut voor de Duitse Beursindustrie heeft de gevolgen voor Duitsland voor het eerst voorspeld op basis van de berekening van het ifo-Instituut met betrekking tot de macro-economische relevantie van de Duitse beurzen in 2018. Zo is een verlies van ongeveer drie miljard euro voor de nationale economie te verwachten - alleen al door annuleringen en uitstel van beurzen. Dit heeft gevolgen voor meer dan 24.000 banen en de belastingdienst zal meer dan 470 miljoen euro aan belastinginkomsten mislopen. Deze bedragen zijn exclusief de gederfde omzet van bedrijven, die tijdens de beurs naar verwachting omzet zullen genereren. Deze cijfers zijn vele malen hoger dan de bovengenoemde bedragen en kunnen slechts in beperkte mate worden vervangen door andere maatregelen. Het beste marketingmiddel blijft altijd nog het persoonlijke contact met de (potentiële) klant, aldus AUMA

 

Beurzenland

Duitsland is wereldwijd nummer één als het gaat om de organisatie van internationale beurzen. Jaarlijks vinden in Duitsland 160 tot 180 internationale beurzen plaats, met 180.000 exposanten en tien miljoen bezoekers. Partners uit de hele wereld ontmoeten elkaar op Duitse beurzen.


Duitse exposerende bedrijven investeren bijna de helft van hun b2b-communicatiebudgetten in beursdeelnames. De uitgaven van exposanten en bezoekers voor beurzen in Duitsland resulteren in macro-economische productie-effecten van meer dan 28 miljard euro. Meer dan 230.000 arbeidsplaatsen worden door de organisatie van beurzen gegarandeerd. De belastinginkomsten op basis van beurzen bedragen ongeveer 4,5 miljard euro per jaar.

Philipp Harting, voorzitter van AUMA: 'Bijna alle plannen voor beurzen in de komende maanden zijn ongeldig. Organisatoren, exposanten en bezoekers verliezen elke planningszekerheid. Ze hebben hoge aanloopkosten zonder vooruitzicht op enig voordeel of ze lijden onder ernstig en acuut omzetverlies. De jaarlijkse bijdrage van de beurzen van meer dan 28 miljard euro aan de nationale economie zou met tien procent kunnen dalen. Er moet voor worden gezorgd dat de (Duitse) economie - met name het midden- en kleinbedrijf - in de toekomst gebruik kan maken van de vakbeurs als effectief instrument en kan blijven samenwerken met machtige aannemers. Zonder steun van de overheid kan dit nauwelijks worden gerealiseerd, ondanks grote inspanningen van de expositie-industrie zelf.'
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren