Zoeken
 
 

Minder bedrijvigheid voor assemblagebedrijven en toeleveranciers voor bedrijfsvoertuigen


Brussel, 26 februari 2020
In het vierde kwartaal van 2019 is de omzet van de assemblagebedrijven en de toeleveranciers voor bedrijfsvoertuigen verder afgenomen. De aanhoudende daling van de inschrijvingen in Europa zou de activiteit aan het begin van het jaar blijven drukken.
Dat meldt AgoriaIn het verlengde van de voorgaande kwartalen is de bedrijvigheid van de sector bedrijfsvoertuigen in het vierde kwartaal van 2019 aanzienlijk teruggevallen. Op jaarbasis is de omzet met 13,5 procent achteruitgegaan. Net zoals in het voorgaande kwartaal werd een meerderheid van de ondernemingen getroffen: ongeveer zes op de tien deed het minder goed dan in het vierde kwartaal van 2018.

Na meer dan vijf jaar groei bereikte de investeringscyclus voor vervoermaterieel medio vorig jaar zijn hoogste peil. Bovendien staat de vraag naar de producten van de sector onder druk als gevolg van de verzwakking van de conjunctuur en de onzekerheden die verband houden met de handelsoorlog, geopolitieke spanningen etcetera.

Ten opzichte van 2018 lag de bedrijvigheid van de sector vier procent lager.

Afname van de vraag

Volgens de statistieken van de ACEA voor de Europese Economische Ruimte waren er in het vierde kwartaal van 2019 3,5 procent minder inschrijvingen dan in het vierde kwartaal van 2018. De afname was zowel bij voertuigen van minder dan 3,5 ton als bij zwaardere voertuigen terug te vinden.

Voor voertuigen van minder dan 3,5 ton werd een rit van 24 kwartalen van groei op jaarbasis op rij aan het einde van het jaar onderbroken. In het vierde kwartaal van 2019 lagen de inschrijvingen 2,5 procent onder hun niveau van een jaar eerder. Voor voertuigen van meer dan 3,5 ton is het aantal inschrijvingen voor een tweede periode op rij gedaald. Eind vorig jaar ging het om elf procent minder dan in het vierde kwartaal van 2018.

De volgende maanden zouden de assemblagebedrijven en de toeleveranciers voor bedrijfsvoertuigen de gevolgen van een minder dynamische vraag blijven voelen.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren