Zoeken
 
 

Ontploffing ArcelorMittal Gent


Gent, 28 november 2019
Een zware knal in de zeehaven van Gent op 25 november blijkt een ontploffing bij ArcelorMittal te zijn geweest. De ontploffing vond plaats in een zuurstoflijn van ArcelorMittal, gevolgd door een kleine brand.
Dat meldt Het Laatste Nieuws. De ontploffing vond plaats in het zuurstofpark van Air Liquide. Er vielen geen gewonden, ook had deze geen impact op omwonenden. De brand was snel onder controle, onder andere door de inzet van de interne brandweerploegen van ArcelorMittal. ArcelorMittal gaf in eigen berichtgeving aan dat als gevolg van een tekort aan zuurstof de productie van de hoogovens was afgeremd en tijdelijk is stilgelegd. Pas op dinsdagavond waren alle problemen verholpen.

Inmiddels is er ook een onderzoek gestart door de arbeidsinspectie naar de oorzaak van de explosie. 'We zijn de leidingen aan het inspecteren. Afhankelijk van het resultaat zullen we de staalfabriek zo snel mogelijk weer opstarten', vertelt de staalfabrikant aan Het Laatste Nieuws. 'We kunnen nog helemaal niet zeggen of de ontploffing door een technisch defect gebeurde of door iets anders. We kunnen alleen het resultaat van het onderzoek afwachten.'
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren