Zoeken
 
 

Brand in Hoboken kost Umicore tien miljoen


Hoboken, 9 juli 2019
Bij de recyclagefabriek van Umicore in Hoboken brak vorige week een brand uit in een randinstallatie van de smelter. De brand werd dezelfde ochtend geblust, niemand raakte gewond.
De brand werd veroorzaakt door een elektrische storing in de motor van de transportband die de smelter voedt. Deze band en de behuizing ervan zijn vernietigd en moeten worden vervangen. De oven van de smelter en de andere kritieke delen van de productie-installaties op de site bleven volledig intact.

De milieu-impact van de brand is verwaarloosbaar aangezien er geen grondstoffen verloren gingen in de brand en er geen metalen werden uitgestoten.

De smelter zal in stilstand modus blijven totdat de toevoerinstallatie hersteld is. Naar verwachting zullen deze herstellingen, die zowel elektrische als mechanische werken inhouden, ongeveer vier weken in beslag nemen en zal de smelter vanaf begin augustus haar normale activiteit hervatten. Intussen zal de rest van de fabriek haar activiteiten verderzetten en tussenproducten verwerken. Leveringen aan klanten zullen doorgaan zoals gepland.

De financiële impact van de brand op Umicore's REBIT voor 2019 wordt geschat net onder de tien miljoen euro, rekening houdend met zowel de volume-impact ten gevolge van de stilstand als de herstelkosten die onder het eigen risico van de verzekeringspolis vallen.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren