Zoeken
 
 

Van Hool levert unieke uitvaarttouringcar aan Nederlandse Koninklijke Beuk


Koningshooikt, 11 juni 2019
Van Hool, een onafhankelijk constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen, ontwikkelde in samenwerking samen met het Nederlandse touringcarbedrijf Koninklijke Beuk (Noordwijk) een wel heel speciaal ‘product. Op basis van een Van Hool EX11L ontwikkelde en bouwde het immers een… uitvaarttouringcar, die ingezet wordt om de laatste reis van de overledene, in het gezelschap van zijn/haar nabestaanden, op serene en intieme manier aan te vatten.

Volgens Van Hool komt het steeds vaker voor dat touringcars ingezet worden bij uitvaarten. Het aan Koninklijke Beuk geleverde exemplaar is een ingenieus en innovatief maatwerkproduct, waarmee het mogelijk is om de overledene op een baar mee aan boord te nemen. Zo wordt er direct ingespeeld op een groeiende vraag uit de markt.


"Onze touringcars werden al ingezet bij uitvaarten", legt directeur Monique Beuk van Koninklijke Beuk uit. "Vanuit de toenemende vraag of de overledene ook aan boord mocht, namen wij het initiatief om samen met Van Hool een uitvaarttouringcar te ontwikkelen."


Filip Van Hool, CEO bij Van Hool: "Het is de kracht van Van Hool om samen met klanten voertuigen te ontwerpen die beantwoorden aan hun hoge eisen en verwachtingen. Maatwerk is ons visitekaartje. De jarenlange ervaring van onze medewerkers maakt unieke ontwerpen zoals deze uitvaarttouringcar mogelijk."

 

Plaats voor overledene en 26 nabestaanden

Aan boord van de touringcar is plaats voor de overledene en 26 nabestaanden. Zij kunnen in meerdere zitjes met tafels en een rondzit achterin, plaatsnemen. Geblindeerde ramen waarborgen de privacy van de passagiers. Er kunnen foto's en filmpjes vertoond worden op drie beeldschermen aan boord en er kan muziek beluisterd worden die bij de overledene past. Binnen het concept is het ook mogelijk om een uitgestippelde route langs een aantal locaties te rijden die in het leven van de overledene een rol speelden. De uitvaarttouringcar beschikt over diverse technologische oplossingen, zoals een verlengde en verzwaarde lift, een bredere middendeur en een veilige baarbevestiging.


De uitvaarttouringcar van Koninklijke Beuk is een Van Hool EX11L, die recent op de markt werd geïntroduceerd. Met de EX11, die in twee versies te verkrijgen is, beantwoordt Van Hool aan de toenemende vraag vanuit de markt om een goed uitgerust en comfortabel voertuig in de '11 meter-klasse' aan te bieden. De voertuigen zijn beschikbaar in de koetswerkhoogtes 3,5 en 3,8 meter en bieden, afhankelijk van de uitvoering, plaats aan maximaal 47 passagiers. De ruime bagagecompartimenten hebben een volume van maximaal 4,14m³ (EX11 L) en 7,20 m³ (EX11 H).
Van Hool is een onafhankelijke constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen in Koningshooikt en werd opgericht in 1947. Het overgrote deel van de productie is bestemd voor Europa en Amerika. Van Hool telt ruim 4.750 medewerkers wereldwijd, waarvan het grootste deel in de productievestigingen in Koningshooikt (België) en in Skopje (Macedonië).

Van Hool levert unieke uitvaarttouringcar aan Nederlandse Koninklijke Beuk'
De nieuwe uitvaartbus voor het Nederlandse Koninklijke Beuk is gemaakt op basis van de EX11L (Beeld: Van Hool)
1/1
 
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren