Zoeken
 
 

Starters krijgen plek op Schweissen & Schneiden


Essen (D), 19 september 2013
Schweissen & Schneiden is elke vier jaar het mondiale ontmoetingspunt voor de lastechnische vakwereld. Deze week, van 16 tot en met 21 september komen ongeveer duizend exposanten uit veertig landen in de las-, snij- en coatingtechniek voor de achttiende keer samen in Essen. De Messe Essen en het Deutscher Verband für Schweißen und verwandte Verfahren e.V. (DVS) verwachten rond 55.000 bezoekers uit meer dan 100 landen.
Schweissen & Schneiden is het platform voor de presentatie van nieuwe producten, processen en diensten. Alle grote industrielanden en gerenommeerde fabrikanten zijn in Essen vertegenwoordigd. De grootste groep exposanten is afkomstig uit Duitsland met 379 ondernemingen, gevolgd door China (170), Italië (96) en de VS (41). Nederland is goed vertegenwoordigd met 22 bedrijven. De buitenlandse deelname ligt in zijn geheel op circa 61 procent. Veel landen benutten deze vakbeurs eveneens om bedrijven in een collectieve stand te presenteren. Daartoe behoren de VS, die met twee stands aanwezig zijn in de hallen 7 en 8, evenals China met drie nationale presentaties in de hallen 7, 8.1 en 9.1. Overige gemeenschappelijke stands worden verzorgd door Frankrijk (hal 9), Japan (hal 7), Taiwan (hal 8), Italië (hal 6), alsook voor het eerst Zuid-Korea (hal 7).

 

Thermisch spuiten

Tot de innovatieve producten behoren apparaten, installaties en materialen, niet alleen voor het lassen en snijden, maar ook voor aanverwante processen, zoals solderen, warmtebehandeling of thermisch spuiten. Zo demonstreren dertien bedrijven die aangesloten zijn bij de Gemeinschaft Thermisches Spritzen e.v. (GTS) in Unterschleißheim op een gemeenschappelijke stand in hal 5 verschillende krachtige coatingprocessen die zwaarbelaste oppervlakken beschermen tegen slijtage en corrosie.

 

Starters

Een ander belangrijk thema waaraan de beurs aandacht schenkt, zijn jonge ondernemingen. Op negentig vierkante meter in hal 9 laten acht Duitse starters op de markt zien over welke capaciteiten zij beschikken.

 

Tot de gepresenteerde producten behoren bijvoorbeeld lasnaadklemmen voor verbindingslassen, speciale mondstukken en mobiele lasers die ook op schepen of booreilanden kunnen worden gebruikt. De startersmarkt wordt ondersteund door het Bondsministerie voor Economie en Technologie. Dit ministerie neemt voor 80 procent de standbouw en standhuur op zich.

 

Internationale kennisoverdracht

Sinds de start in 1952 is Schweissen & Schneiden het platform geweest voor vaktechnische uitwisseling. Zo organiseert het International Institute of Welding (IIW) vlak voor de beurs van 11 tot en met 15 september haar jaarvergadering in het Congress Center Essen. Voor dit evenement, evenals de tweedaagse IIW-conferentie ‘Automation in Welding' op 16 en 17 september, worden rond de duizend experts uit de hele wereld verwacht. Bovendien is er tijdens de beurs het DVS Congress 2013, waar vaktechnici onderzoeksresultaten en marktontwikkelingen in de las-, snij- en coatingtechniek presenteren. Het DVS Congress 2013 vindt plaats in het forum op de gemeenschappelijke stand van DVS/GSI in hal 12.

 

Laswedstrijden

Talentvolle, jonge lassers tonen hun vaardigheden tijdens de ‘Young Welders Competitions', die bestaan uit drie verschillende wedstrijdonderdelen. Naast de tiende federale DVS-wedstrijd ‘Jugend schweißt', vindt voor het eerst ook de Weldcup plaats, waarbij jongeren uit vijftien Europese landen met elkaar de strijd aangaan. Beschermheer is de European Welding Association (EWA). Op de beursvrijdag staat bovendien een internationale wedstrijd tussen  de continenten Europa en China op het programma.

 

www.schweissen-schneiden.com

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren