Zoeken
 
 

Minder orders Duitse machinebouwers


Frankfurt am Main (DE), 9 mei 2019
Voor de Duitse machinebouwers is het eerste kwartaal van 2019 niet erg prettig verlopen. De orderportefeuilles daalden in die periode in reële termen met 10 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Maart zelf bracht ook een daling van tien procent in orders met zich mee. ‘Het aantal bestellingen in de machinebouwsector blijft onder druk staan, de industrie noteerde in maart voor de vierde keer op rij een minteken', verklaart Ralph Wiechers, chef economie van de VDMA.

De buitenlandse orders lagen in maart acht procent onder het niveau van vorig jaar. Terwijl de orders uit de europartnerlanden (-3%) in maart nog steeds iets terugliepen, daalden de orders uit de niet-eurolanden met 9 procent, ondanks de grote systeemactiviteiten. ‘De verliezen in de rapportagemaand waren in Duitsland echter bijzonder groot met vijftien procent. De exportgedreven Duitse industrie heeft last van de wereldwijde onzekerheid', aldus Wiechers.

De daling van tien procent van de orders in de drie maanden van januari tot maart weerspiegelt ook de huidige terughoudendheid van veel klanten in de machinebouwsector. De binnenlandse orders daalden met 7 procent en de buitenlandse orders met elf procent.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren