Zoeken
 
 

Strategische samenwerking voor Heinrich Georg en HIT


Kreuztal (DE), 30 april 2019
Machinefabriek Heinrich George, Hafen- und Industrietechnik en zusterbedrijf HIT Machine Techonology hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het gebruik van autonome industriële transporttrucks.
De low-floor move-e-star -transportwagens van HIT zullen in de toekomst worden gebruikt voor intern transport van en naar de productiefaciliteiten van Georg. De autonomen transportplatformen vervoeren ladingen tussen de twee en honderdtwintig ton in de productiehallen, bijvoorbeeld spoelen of stapels van tranformatorplaten. Het platform rijdt onder de lading, tilt deze op, navigeert autonoom naar de juiste plek en zet daar de lading weer neer. Normaal vertraagt het transport van binnenkomend materiaal en geloosd product het proces vaak, de autonome transportwagens kunnen hier een oplossing in bieden.

Autonoom de weg zoeken

De move-e-star is volgens HIT zeer wendbaar, doordat de tractieaandrijving, de besturing en het hefsysteem in de aandrijfassen zijn geïntegreerd. Andreas Thölke, managing director bij HIT: 'Het systeem krijgt informatie van de laserscanners in de productiehal, op basis van de huidige omgevingsomstandigheden bepaalt hij vervolgens de optimale route. De transportplatformen vereisen geen rails of draden die in de grond zijn gelegd, en stellen ook geen hoge eisen aan de gelijkmatigheid van de vloer van de hal.' 

Met de move-e-star zet Georg een nieuwe stap naar digitalisering. De nieuwe transportplatforms kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in digitaal genetwerkte omgevingen en maken de weg vrij voor Industry 4.0.
Strategische samenwerking voor Heinrich Georg en HIT'
De low-floor move-e-star -transportwagens van HIT zullen in de toekomst worden gebruikt voor intern transport van en naar de productiefaciliteiten van Georg. (Foto: HIT/Move-e-star)
1/1
 
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren