Zoeken
 
 

Wereldwijde staalvraag blijft stijgen, maar minder sterk


Madrid (SP), 24 april 2019
De wereldwijde vraag naar staal neemt dit jaar naar verwachting toe tot 1,735 miljard ton, 1,3 procent meer dan in 2018. In 2018 was er sprake van een groei van 2,1 procent, voor 2020 wordt een groei van 1,0 procent verwacht.
Dit blijkt uit de Short Range Outlook van brancheorganisatie World Steel Association. Al Remeithi, voorzitter van het economische comité van de organisatie, licht de afname van de groei toe. ‘Er wordt verwacht dat de vraag naar staal in 2019 en 2020 wereldwijd zal blijven groeien, maar de groeipercentages zullen afnemen vanwege de afzwakkende wereldeconomie. Onzekerheden over de handelsomgeving en onrust op de financiële markten kunnen deze voorspellingen nog lager laten uitkomen.'

De grootste stijging in de staalvraag voor 2019 ziet WSA in Centraal en Zuid-Amerika, met een stijging van 3,6 procent. Azië en Oceanië zijn de grootste afnemers, de vraag naar staal stijgt daar naar verwachting met 1,7 procent, voor Canada, Mexico en de VS (Nafta) wordt een stijging van 1,1 procent verwacht. De Europese Unie vraagt naar verwachting 0,3 procent meer staal.

Voor de lage stijging in de EU worden eveneens de verslechterde handelsomgeving genoemd, en daarnaast de onzekerheid over de Brexit. Wel is de verwachting dat de groei van de staalvraag in Europa in 2020 verbetert, wanneer de handelsspanningen af nemen.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren