Zoeken
 
 

Tweede vuurdoop interface Umati op de EMO


Neurenberg (DE), 19 december 2018
Universal machine interface Umati neemt een nieuwe hindernis op weg naar een algemeen werkende standaardtaal voor machines. De Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken (VDW) heeft hiervoor samen met de OPC Foundation een zogeheten Joint Working Group opgericht.

De EMO 2019 is de volgende grote mijlpaal voor de universele machine-interface Umati. Dr. Alexander Broos, projectmanager voor Umati bij de VDW belooft tijdens een persconferentie van de OPC-Stichting bij de SPS-IPC Drives in Nürnberg dat er tijdens deze wereldbeurs voor metaalbewerking een aanzienlijk groter aantal internationale partners zich zal presenteren. Daartoe voert de VDW intensieve gesprekken met de belangrijkste marktspelers over de hele wereld. Naast de gewenste samenwerking met bedrijven coördineert de VDW zijn activiteiten nauw met zijn zusterorganisaties in Europa, de VS, Japan, China en Zuid-Korea.

 

‘De groep begint zijn werk in januari 2019', vertelt Broos. ‘Geïnteresseerde leden van de OPC Foundation, de VDW of aangesloten verenigingen die willen meewerken aan de gezamenlijke ontwikkeling van Umati volgens de zogenaamde Companion Specifications of the OPC Foundation zijn welkom om contact met ons op te nemen', vervolgt Broos. De VDW wil ervoor zorgen dat de behoeften van de klant in de standaard worden opgenomen. Dit verhoogt de acceptatie van Umati als een wereldwijd geaccepteerde connectiviteitsstandaard.  

 

Definitieve norm vastgelegd

Zoals gebruikelijk bij internationale normen wordt een ontwerp van Umati aan het (professionele) publiek voorgelegd voor inspectie, commentaar en commentaar. Na het verstrijken van een termijn zullen de ontvangen opmerkingen zoveel mogelijk worden verwerkt en zal een definitieve norm worden vastgesteld. In tegenstelling tot de klassieke standaardisatieorganisatie bevat OPC UA ook configuratie-bestanden die het opzetten van een zogenaamde OPC-server vergemakkelijken, die vervolgens de eigenlijke communicatie overneemt.


De basis voor Umati is een initiatief van toonaangevende Duitse machinefabrikanten onder de paraplu van de VDW. Doel is om aansluiting van werktuigmachines op verschillende IT-infrastructuren van klanten te vergemakkelijken. Sinds oktober 2017 werkt een projectteam aan de interface met de machinefabrikanten Chiron, DMG Mori, Emag, Grob, Heller, Liebherr-Verzahntechnik, Trumpf en United Grinding. Dit kernteam wordt ondersteund door de besturingsfabrikanten Beckhoff, Bosch Rexroth, Fanuc, Heidenhain en Siemens. Verder wordt de groep begeleid door het ISW-instituut van de Universiteit van Stuttgart. GF Machining Solutions en Pfiffner (FFG Group) zijn ook geïntegreerd.  

 

Eerste test geslaagd

Umati doorstond de eerste test in een showcase op de AMB 2018. Vijftien machines van negen fabrikanten met vijf besturingsplatformen werden verbonden met talrijke communicatiepartners. Het was gebaseerd op een uittreksel van de eerste parameterset, die tot dan toe gezamenlijk was gedefinieerd. De deelnemende bedrijven melden dat de aansluiting op de netwerken tussen de 8 en 16 uur in beslag nam.


De volgende grote mijlpaal voor Umati is de presentatie van een uitgebreidere showcase op de EMO Hannover 2019.  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren