Zoeken
 
 

Autodesk pakt uit met mobiele 3D-printingrobots voor bouwlocaties


Brussel/Las Vegas, 21 november 2018
Autodesk kondigt een mobiele 3D-printingrobot aan voor het on demand printen van metalen bouwonderdelen op bouwlocaties. Volgens softwarespecialist Autodesk vormt dit een ideale oplossing voor het tekort aan geschoolde arbeidskrachten in de bouwsector.

Autodesk stelt dat het een grootschalige, additive manufacturing ‘toolbox' maakte voor de bouwindustrie. Daarbij combineert het de kracht van twee Panasonic TS-950 robots met de verplaatsbaarheid van een scheepscontainer die ingezet kan worden op de werf. De robots voor ‘directed energy deposition (DED)' werden geleverd door de Nederlandse Valk lasgroep. Het gaat om een vorm van additive manufacturing, waarmee grote, sterke en bruikbare metalen componenten geproduceerd worden.

 

Bouwen met mindset van productie 

Volgens het bedrijf zoeken bouw- en maakprofessionals betere en efficiëntere methodes om de wereld om ons heen te ontwerpen en te bouwen. Dat betekent dat er veel winst kan geboekt worden door bouwprojecten te benaderen met de mindset van productie. Het gevolg moet alleszins zijn dat er sneller kan worden gebouwd, dat onderdelen nauwkeuriger worden geproduceerd en dat veel minder arbeidskrachten nodig zijn. 

 

Autodesk stelt dat de wereldbevolking over dertig jaar wellicht de kaap van de tien miljard mensen zal overschrijden. Dat heeft gevolgen voor zowel de klimaatverandering als de afnemende natuurlijke grondstoffen, en dat bij een groeiend tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Een belangrijk gevolg is dat het bijna onmogelijk zal worden om de benodigde 13.000 gebouwen die elke dag gebouwd zullen moeten worden tegen het jaar 2050 op te trekken volgens de momenteel gebruikte methodes.

 

Daarom kijken architecten en aannemers uit naar methodes die het bouwproces efficiënter en herhaalbaar - en dus meer verbonden - maken. Tezelfdertijd leren productdesigners en -ontwerpers de voordelen kennen van wendbaarheid in de bouwindustrie. Verschillende industrieën versmelten met elkaar en technologie vormt de draad die hen met elkaar verweeft. 


Container deze winter in Europa 

Autodesk meldt tot slot dat het nog deze winter de container vol robots en 3D-printsystemen in Europa de baan zal opsturen. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren