Zoeken
 
 

Driejaarlijkse houtvakbeurs Prowood 2018 met meer standhouders dan ooit tevoren


Gent, 10 oktober 2018
Het aftellen naar de zesde editie van Prowood, een driejaarlijks event voor de houtverwerkende nijverheid en aanverwante sectoren in België, is begonnen. Nog voor de opbouw van de beurs volgende week dinsdag start, is duidelijk dat er van 21 tot en met 25 oktober een recordaantal bedrijven in Flanders Expo Gent zullen staan. 215, om precies te zijn, en mogelijk worden dat er zelfs nog 217.

'Bij de voorstelling enkele maanden geleden was al duidelijk dat we op een record afstevenden', stelt organisator Olivier Claesens, managing manager van Claever Associates. 'Vier maanden voor het begin van de beurs zaten we al bijna op hetzelfde niveau als in 2015. De beslissing om een extra hal te reserveren (hal 6) bleek een goeie zet, nu exposeren we in de hallen 1, 2, 4 en 6 van Flanders Expo. Met een netto beursoppervlak van 16.200 m² scoren we ook op dat vlak groter dan ooit tevoren.'

 

Prowood, dat in Nederland de HoutPro+ van dezelfde organisator als tegenhanger heeft in 's-Hertogenbosch (Brabanthallen), krijgt ongeveer dezelfde insteek als in het verleden. Dat betekent dat de beursvloer zal gonzen van het leven, onder meer met functionerende machines op de beursvloer. Dit wordt aangevuld met tal van initiatieven, zoals diverse workshops, 7 planningstechnieken, de FSC Project awards, een PEFC foto tentoonstelling, enzovoort. Daarnaast is er dankzij Wood.be met MateriO een tentoonstelling met innoverende materialen en zijn de diverse officiële onderwijskoepels aanwezig op het Hout opleidingsplein. Ook is het Timber Training Centre, gespecialiseerd in opleidingen voor de Houthandel en Houtimport, voor het eerst aanwezig. 


Meer dan zomaar machinebeurs 

Prowood wordt vooral beschouwd als een machinebeurs. Ook al zijn die beeldbepalend, toch gaat het om meer dan dat. Zo komt 40% van de exposanten uit de sectoren ‘houtbewerkingsmachines, goederenbehandeling, luchtbehandeling en gereedschappen' en zijn die samen goed voor twee derden van de totale oppervlakte. De resterende 60% vertegenwoordigt op één derde van de totale oppervlakte een andere toeleveringssector, met onder andere een zeer goede vertegenwoordiging van het plaatmateriaal, de houtveredelingsproducten en de software. 


Nevenactiviteiten 

Dat een beursbezoek meer is dan enkel standhouders wordt geïllustreerd door de voorziene randinformatie. Al bij het binnenkomen word je als bezoeker ontvangen door een houten ‘levend' standbeeld met de act ‘I wood be a statue'. Vervolgens zijn er demo's houtsnijwerk op het Houtplein, zorgt PEFC voor een ludieke tentoonstelling en presenteert een kunstenaar keramieken beeldjes op allerhande natuurlijke stukken met hout als basis. Bij MateriO, de materialenbibliotheek van Wood.be, vind je aan de hand van een veertigtal met hout verwante voorbeelden een aantal inspirerende materialen waarbij innovatie centraal staat. 

 

www.prowood-fair.be/nl 

Driejaarlijkse houtvakbeurs Prowood 2018 met meer standhouders dan ooit tevoren '
Een deel van het organisatiecomité tijdens de officiële voorstelling van de beurs. Links Olivier Claesens, met naast zich Philippe Rogiers, voorzitter van de stuurgroep
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren