Zoeken
 
 

Bouwunie Antwerpen en Bouwunie Vlaams-Brabant samen één


Aartselaar, 3 oktober 2018
Op 27 september vond bij Deschacht in Aartselaar de eerste editie van ‘Bouwunie Zomert Na’ plaats. Tijdens dit gloednieuwe outdoor foodtruck-event dat het werkjaar inzette, was er meteen groot nieuws. Yves Mollekens, kersvers voorzitter van Bouwunie Antwerpen Brabant (kortweg Bouwunie AB) kondigde er immers officieel de fusie tussen de twee sterke regio’s aan.

Tijdens de bijeenkomst gaf Koen Kempeneers, die 8 jaar voorzitter was van Bouwunie Antwerpen, officieel de fakkel door aan Yves Mollekens.


'Via deze fusie willen we nog sterker staan om in de beide provincies lokale besturen wakker te maken voor de problematiek in de sector', stelde Yves Mollekens, tevens zaakvoerder van Molyvco uit Duffel. 'Zo is er in de grootsteden een mobiliteitsprobleem en daarvoor willen we ook met de lokale overheden samenzitten. Daarnaast willen we hen, bijvoorbeeld, ook warm maken om meer met lokale aannemers te werken of om samen op zoek te gaan naar bekwame vaklui onder de werkzoekenden in hun gemeente.'

 

Tegen deloyale concurrentie 

In diens maidenspeech had Mollekens het verder nog over de deloyale concurrentie door het onbelast bijklussen en de nood aan meer flexibiliteit bij het aanvragen van heel wat vergunningen vooraleer een werf kan starten. Samen met ondervoorzitter Koen Hooft, zaakvoerder van Hooft Construct uit Londerzeel, hebben hij en de andere bestuursleden van Bouwunie AB dus duidelijk flink wat werk aan de winkel.

 

‘Bouwunie Zomert Na' is een event van Bouwunie AB met de steun van Deschacht en de medewerking van eventpartners Henbra Systems en Kingspan Insulation. Accent Construct, BTV, Eandis/Infrax, Federale, Liantis en SBB waren de ondersteunde nationale Bouwunie-partners.  

 

https://www.bouwunie.be/nl  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren