Zoeken
 
 

RapidPro 2018: de nieuwe generatie 3D-technieken


Veldhoven, 6 maart 2018
De achtste editie van RapidPro staat in het teken van volwassenwording, van zowel de beurs als de industrie. De focus ligt op alle fases van prototyping, (low volume) productie en productontwikkeling en natuur.

Ruim honderd worden vertegenwoordigd door de 82 exposanten van RapidPro waarop de diverse additive manufacturing-technieken aan bod komen: 3D-printen, CNC-frezen, gieten en vacuümvormen. Daarbij worden oplossingen als virtual prototyping, metrologie, kwaliteitswaarborging en software niet vergeten. Gevestigde namen in de industrie staan zij aan zij met ambitieuze start-ups, in een omgeving die uitnodigt tot cross-overs en innovatie.

 

Verspreid over de twee dagen zullen 35 lezingen zich richten op de thema's die op dit moment zo actueel zijn in de wereld van RapidPro: het vervaardigen van steeds grotere objecten in kortere tijd en het gebruiken een steeds grotere variatie aan materialen in bestaande en nieuwe additive en rapid manufacturing toepassingen. Zo spreekt Gaspare Bugli over de Massivit die objecten van ruim twee meter doorsnee kan printen in uren in plaats van dagen. Bijvoorbeeld ook het belang en mogelijke positieve impact van 3D-printen op het milieu wordt benoemd, onder andere door spreker Willemijn Peeters van Searious Business, die in haar lezing ingaat op 3D-printing door middel van het recyclen van plastic afvalstromen.

 

De additive en rapid manufacturing industrie is gegroeid door innovaties  en het constant zoeken naar nieuwe toepassingsmogelijkheden. Omdat RapidPro hier het belang van inziet is voorzien in een speciale demo-area, waar bedrijven hun innovaties kunnen tonen. Ook de hall of fame is met dat doel weer aanwezig en groter dan ooit, met nieuwe en inspirerende concepten en toepassingen van technieken.

 

RapidPro wordt gehouden 7 en 8 maart in NH Conference Centre Koningshof Veldhoven

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren