Zoeken
 
 

Vraag & Aanbod verslaggever Jan Hoffman was op vakbeurs Polyclose en vond het een topeditie


Gent, 24 januari 2018
Auteur:
Jan Hoffman
Vorige vrijdag sloot de tweejaarlijks georganiseerde vakbeurs Polyclose, in de Benelux hét evenement voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek, de deuren. Exacte bezoekerscijfers zijn nog niet voorhanden, maar wij zagen met eigen ogen dat de 18de editie een topper was. Niet enkel waren de vakmensen massaal aanwezig, op quasi elke stand van de ruim 250 standhouders was wel een innovatie te zien.
Bij Polyclose is het een traditie: enerzijds maakt elke exposant er werk van om de schijnwerpers te zetten op minstens één nieuwigheid en anderzijds ‘moéten' standhouders de bezoekende professionals ook op een andere manier verwennen. Daarvoor grijpt men terug naar het oer-Vlaamse en sinds vele decennia beproefde recept van het natje en het droogje op de stand, afgetopt met een klassieke nocturne op donderdagavond. Netwerking dus, om het iets hedendaagser uit te drukken. De weergoden gooiden uitgerekend op de dag van de nocturne dan wel roet in het eten via de organisatie van een flinke storm, maar ondanks een daardoor beperkter Nederlands bezoek bleef het op de koppen lopen tot laat in de avond.

 

'Al sinds 1991 doen de exposanten uit diverse landen er alles aan om van Polyclose een volwaardige vakbeurs te maken. Daarbij slaagden ze er andermaal in om het aanbod perfect op de vraag te laten inspelen', concludeert organisator Guy Martens.

 

Innovaties

Een overzicht geven van alle innovaties is onbegonnen werk. We pikken er een aantal uit, zowel in binnen- als buitenland. Een interessante stop was de uitgebreide stand van het Waregemse Renson. Niet toevallig waren de vernieuwingen bij deze specialist in ventilatie, zonwering, terrasoverkappingen en gevelbekleding in eerste instantie in de outdoor te vinden. Een blikvanger was de Algarve Canvas, een nieuwe generatie terrasoverkapping.

 

'Bekijken we de groei binnen ons bedrijf, dan merken we dat 30 procent daarvan de voorbije vijf jaar gerealiseerd werd binnen de outdoor, de praktische vertaling hiervan zie je in de terrasoverkappingen. Daarom werd er flink geïnvesteerd in de uitbreiding van het freesmachinepark', stellen woordvoerders Roel Berlaen en Evi Snoeck. 'Deze uitbreiding is het gevolg van het feit dat vele onderdelen van het systeem maatwerk zijn en we alle metalen onderdelen in eigen productie willen houden. Zoals bij de Algarve, die vanaf september beschikbaar wordt voor de eindklant. We zetten hier trouwens ook de opstart van een nieuwe bedrijfstak, die van de aluminium gevelbekleding, in de kijker. Deze kwam er vooral op vraag van architecten.'

 

De voor Vraag & Aanbod interessantste sectie bevond zich bij de machines. Hier zagen we in hal 6 onder meer het nieuwe CNC-gestuurde bewerkingscenter Aydo van het Italiaanse Mecal. Aydo is geschikt voor het bewerken van aluminium en pvc-profielen. Bij een andere vaste waarde, Haco uit het West-Vlaamse Ardooie, dat zich richt op machines voor de bewerking van metaal, hout, aluminium en advanced materials lag de nadruk dan weer op het feit dat men sinds begin januari in Lommel een nieuwe showroom heeft geopend. En nog in hal 6 liep nog een andere Vlaming in de kijker: Rogiers (Waregem) met een ‘black booth'.  Het gamma alu- en PVC-bewerkingsmachines bekeek je hier niet door een roze, wel een VR-bril. Daarbij greep je zelf de controllers en trok je naar het ideale atelier om er te werken met een aantal FOM bewerkingsmachines.

 

Een laatste interessante stop, maar dan in hal 1, was Mabo-Lifting uit Lier. Opslagruimte is duur en daarom is het belangrijk om goederen op een efficiënte manier te verplaatsen en op te slaan. Dit bedrijf stelde onder meer de nieuwe Combi-CB 4 ton voor, een elektrische meerwegzijlader met een capaciteit van 4 ton.

 

www.polyclose.be

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren