Zoeken
 
 

Unizo pleit voor goede aansluiting snuffelstage en duaal leren in 2019


10 januari 2018
De Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo) is blij met het overheidsbesluit om leerlingen volgend jaar vanaf hun 14 jaar snuffelstages te laten volgen. De maatregel moet jongeren helpen om de stap te maken naar het duaal leren. Unizo-bestuurder Danny van Assche dringt erop aan dat deze twee dingen op elkaar moeten aansluiten.

“Snuffelstages vanaf volgend schooljaar, voor ons prima. Maar nog veel belangrijker voor UNIZO is de verdere uitrol van het duaal leren vanaf september 2019. Vooral daar zitten onze werkgevers op te wachten, met intussen al honderden erkende leerwerkplekken”, aldus Van Assche.

 

Plan uitgesteld 

Aanvankelijk zou de hervorming in het onderwijs al dit jaar ingaan, maar op aandringen van zowel de sector als de politiek is het plan uitgesteld. Met duaal leren kunnen jongeren vanaf 15 jaar kun kennis op de werkvloer opdoen. Het gaat om een volwaardige leerweg naast het voltijds secundair onderwijs. 

 

Kijkstage van een week 

De leerlingen van 14 jaar uit het beroeps- en technisch onderwijs mogen vanaf 2019 dus al een jaartje eerder rondsnuffelen in het bedrijfsleven. Deze zogeheten kijkstage duurt echter wel maar één week. Zo leren ze het beroep dat hen interesseert beter kennen, als aanloop naar hun opleidingstraject via duaal leren.

 

Unizo Techclass 

Via de Unizo Onderwijs & Ondernemen-werking was het al mogelijk om jongeren vroegtijdig te laten proeven van de werkvloer. Onderdeel van dit programma is de jaarlijkse Techclass, een opendeurdag-formule waar meer dan 100 innovatieve technische en technologische kmo’s aan deelnemen. Dit initiatief loopt momenteel tot en met 29 maart.

 

http://www.ondernemendeschool.be/viewobj.jsp?id=337536

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren