Zoeken
 
 

Dana Belgium reduceert doorlooptijd orders door inzicht in storingsoorzaken


Brugge, 15 november 2017
Zicht krijgen op de prestaties van een machinepark van 38.000 vierkante meter met 350 productiemachines. Voor die uitdaging stond Dana, een Amerikaanse producent van aandrijfsystemen in Brugge. In samenwerking met CimPro werd een schitterende oplossing ontwikkeld.

Bij het begin van het project, in 2012, werd elke dag besproken wat er was gepresteerd, maar die gegevens werden niet bewaard. Het was voor technisch directeur Luc Bovijn van Dana Belgium Brugge dus vrijwel onmogelijk om een accuraat en actueel totaaloverzicht te behouden. 

 

Grafische terminal

In samenwerking met CimPro werd een Total Productivity Maintenance-systeem (TPM) gebouwd voor het automatisch detecteren en rapporteren van stilstandsoorzaken van productielijnen. Elke machine werd uitgerust met een grafische terminal, zodat operators bij een machinestilstand de oorzaak van de storing konden aangeven. Het systeem maakt onderscheid tussen een technische storing, een productiestoring of een storing met betrekking tot de kwaliteit. Op grote tv-schermen op verschillende locaties in het bedrijf is die informatie voor iedereen zichtbaar. Problemen kunnen zo gezamenlijk sneller worden aangepakt. 

 

Gereduceerde orderdoorlooptijd

Dankzij deze oplossing is de doorlooptijd van orders anno 2017 drastisch verminderd. Het continu verzamelen van gegevens maakt het nu mogelijk om rapporteringen te maken van de belangrijkste storingsoorzaken. Zo kan daar proactief op worden geanticipeerd en is het rendement van de elke machine gevoelig gestegen. Dat vertaalt zich in een gereduceerde orderdoorlooptijd. Daarnaast heeft volgens Luc Bovijn de invoering van het TPM-systeem de Brugse vestiging ook beduidend sterker gemaakt in de concurrentiestrijd met Dana-fabrieken in India en Hongarije. Of hoe technologie ook kan helpen om werkgelegenheid in ons land te verankeren. 

 

Agoria-seminar

Het verhaal van Dana Belgium Brugge was op 17 oktober een van de praktijkcases tijdens het druk bijgewoonde Agoria-seminar ‘Smart Integrated Production, Fit for the Future'. Download hier de presentaties van dit event. Ook op de website van CimPro vindt u meer details (inclusief meer video's) over deze boeiende case.

 

Bron: Agoria

Dana Belgium reduceert doorlooptijd orders door inzicht in storingsoorzaken'
Dankzij het verzamelen van de gegevens konden op langere termijn ook rapportages worden gemaakt van de belangrijkste storingsoorzaken. Zo werd duidelijk waar de zwakste schakels zaten, welke machines aan vervanging toe waren of meer onderhoud nodig hadden.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren