Zoeken
 
 

Bouw grote slachtoffer van faillissementenrecord


Antwerpen, 2 augustus 2013
In de eerste zeven maanden van 2013 gingen meer dan 7.000 bedrijven failliet. Dat is een stijging met goed 14 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vooral de bouwsector krijgt rake klappen. Dat meldt Graydon.

De stijging van het aantal faillissementen is een zaak van elke regio. Toch tellen we voor de periode januari tot en met juli binnen het hoofdstedelijk gewest Brussel de belangrijkste stijging van maar liefst 37,47 procent. In Vlaanderen noteren we over dezelfde periodes een stijging met 7,37 procent, In Wallonië een stijging met 10,72 procent.

 

Jobs op de tocht

Over de eerste zeven maanden van dit jaar kwamen er 15.672 jobs op de tocht te staan als gevolg van het faillissement van de werkgever. Dit is over die periode het grootste cijfer sedert de eeuwwisseling. In vergelijking met dezelfde periode verleden jaar zijn dat er 2,47 procent meer. Hiervan vielen er 1.778 in de afgelopen maand juli. Bekijken we de eerste zeven maanden van het jaar dan worden de provincies Antwerpen en Limburg ter zake geconfronteerd met recordcijfers.

 

Bouw

Hoewel de horeca de sector blijft waarbinnen in absolute aantallen het grootste aantal faillissementen vallen nemen we de grootste stijgingen van faillissementen waar binnen de bouwsector (+23,6%) die ook in absolute aantallen de horeca snel bijbeent en de zakelijke dienstverlening (+20,58%).

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren