Zoeken
 
 

Voor 8 miljard aan contracten getekend tijdens één week EMO in Hannover


Hannover (DU), 27 september 2017
De mondiale metaalbewerkers geven aan de komende twee jaar voor 20 miljard euro te willen investeren in productietechnologie. Dit blijkt uit een bezoekersenquête die is gehouden onder de bezoekers van de vorige week gehouden EMO vakbeurs in Hannover.

Volgens Carl Martin Welcker, commissaris-generaal van de EMO Hannover 2017 werden er in de EMO-week alleen al contracten met een totale waarde van 8 miljard euro getekend. Het in Aalen gevestigde SHW Werkzeugmaschinen GmbH verkocht tijdens de beursdagen meerdere machines tegelijk.

 

‘Naast deze onverwachte verkoop, kwamen de bezoekers bij ons op de stand met concrete projecten en welke machines ze daarvoor nodig hebben en zelfs met de afmetingen van de benodigde machines. Tientallen van hen kwamen uit China', vertelde SHW-directeur Anton Müller aan de beursorganisatoren.

 

Minder bezoekers

De EMO is vorige week bezocht door ruim 130.000 vakbezoekers uit de hele wereld. Dit jaar kwam zelfs meer dan de helft uit het buitenland en 70 procent van de buitenlandse gasten kwam uit Europa. Het aantal bezoekers uit Azië is bijzonder sterk gestegen. Ondanks het dalende aantal bezoekers bevestigde de EMO ook dit jaar weer zijn positie als ‘s werelds grootste vakbeurs voor metaalbewerking.


De verwachtingen na de vorige EMO Hannover in 2011 waren hoog. Een hoogtepunt was direct al op de eerste dag met de opening van de EMO door de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier. Op zijn tour bezocht hij onder meer het bedrijf Haimer uit Igenhausen. ‘Dit bezoek heeft ons gemotiveerd om van deze EMO de beste show van alle tijden te maken', Andreas Haimer, managing director van het bedrijf.
Overigens lijkt het een trend dat er steeds minder bezoekers komen naar de EMO Hannover. Dit jaar dus 130.000, in 2013 waren dat er nog bijna 145. 000 en in 2011 waren dat er ongeveer 140.000. Overigens trok de EMO Milaan in 2015 meer dan 155.000 bezoekers en in 2009 bijna 125.000.


Industrie 4.0

Het motto van de EMO - het verbinden van systemen voor een intelligente productie - bleek een echte publiekstrekker, vooral uit het buitenland. De nadruk lag op systemen die meerdere partners kunnen koppelen, cloud-based machine monitoring oplossingen, simulatie software, augmented reality bij machine onderhoud, blockchaintechnologie voor veilige dataoverdracht, nieuwe business modellen en nog veel meer.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren