Zoeken
 
 

Hurco presenteert 3D-printkop voor zijn freesmachine [video]


Pliening (DE) , 16 augustus 2017
Auteur:
Gerard ten Bulte
Hurco heeft een 3D-printkop ontwikkeld die een CNC-freesmachine verandert in een 3D-kunststofprinter', zegt Gregory Volovic, directeur van Hurco Companies, Inc.

Deze aanvullende productietechnologie maakt het mogelijk met de Hurco machines zelf een 3D-print te maken zonder dat daarvoor een aparte 3D-printer nodig is. Hurco werkt aan een uitbreiding van zijn uitvinding tot andere aanvullende productieprocessen.

 

 

 

‘Dit is alweer een Hurco innovatie die geavanceerde technologie toegankelijk maakt voor een brede klantenkring', aldus Gregory Volovic, directeur van Hurco Companies, Inc. ‘Door de freeskop te vervangen door een 3D-printkop kunnen gebruikers op één machine een kunststof prototype maken eventueel gevolgd door het frezen van het definitieve metalen onderdeel. Dit alles zonder de machine meerdere keren te hoeven instellen en diverse prototypes te moeten maken van dure metalen of andere dure grondstoffen', legt Volovic de werkwijze van deze nieuwe productietechnologie uit.

 

Het Amerikaanse Hurco Companies is opgericht in 1968. De onderneming ontwikkelt en produceert computerbesturingen, software en CNC werktuigmachines en -componenten. De in Indianapolis in de Amerikaanse staat Indiana gevestigde onderneming met productiebedrijven in Taiwan, Italië en China. In Europa is Hurco in het Duitse Pliening bij München gevestigd. Het is een volle dochter met een sleutelfunctie. Vanuit deze vestiging worden de verkoop en klantenservice in heel Europa aangestuurd. De dochteronderneming in Duitsland bestaat sinds 1988 en telt bijna honderd medewerkers.

 

www.hurco.nl

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren