Zoeken
 
 

Bouwindustrie herstelt zich na crisisjaren


Brussel, 14 juni 2017
De Europese bouwmachinesector liet in 2016 een stevige groei van 10 procent optekenen. De deeltak van machines om gebouwen op te trekken noteerde een grotere vraag dan de deeltak van machines voor burgerlijke bouwkunde.

Over het geheel genomen bevindt de markt zich op zijn hoogste punt in vijf jaar, zij het nog altijd aanzienlijk onder het recordniveau van vóór de crisis. Dit zijn de voornaamste vaststellingen in het economisch jaarverslag 2017 van het CECE.

 

Na de economische en financiële crisis is de bouwindustrie zich enigszins aan het herstellen. De bouwinvesteringen zouden lichtjes toenemen en zouden in de eurozone met 2,8 procent groeien in 2017 en met 3,5 procent in 2018. De totale EU-productie zou in 2017 en 2018 met 2,8 procent respectievelijk 3,5 procent stijgen.


2017 werd dynamisch ingezet. Zo lag de verkoop van uitrusting in het eerste kwartaal van het jaar 21 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal in 2016. In de meeste regio's werd groei genoteerd, behalve op de Turkse markt en in de landen van Centraal- en Oost-Europa. Tegelijk zetten de meeste deeltakken een groei tussen 20 procent en 30 procent neer, behalve wat uitrusting voor de betonsector betreft. Hoewel de opleving in Europa zich in verschillende stadia bevindt, liet de Europese uitrustingsmarkt over het geheel genomen het beste eerste kwartaal ten opzichte van een jaar eerder optekenen sinds het uitbreken van de economische crisis.


Verwachtingen

In de tweede helft van 2016 ging de Europese sector van bouwuitrusting lichtjes vooruit. Deze beweging werd in het eerste kwartaal van 2017 voortgezet. De positieve marktontwikkeling resulteert in een erg gunstig business klimaat voor de Europese bouwmachinefabrikanten.

 

CECE is de erkende organisatie die de Europese bouwmachines en aanverwante industrieën vertegenwoordigt en bevordert. CECE vertegenwoordigt de belangen van de nationale fabrikanten van bouwmaterialenfabrikanten in dertien Europese landen, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Rusland en Turkije. De sector telt ongeveer 1.200 bedrijven die ongeveer 130.000 mensen direct aan dienst hebben.  Hun jaarlijkse omzet uit de Europese productie bedraagt ??ca. 25 miljard euro. 


www.cece.eu

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren