Zoeken
 
 

Hannover borduurt voort op Industrie 4.0


Hannover (DE), 12 april 2017
De Hannover Messe vormt van 24 tot en met 28 april wereldwijd het trefpunt voor Industrie 4.0, oftewel digitalisering van de productie. In april 2017 worden circa 6.500 exposanten en meer dan 200.000 bezoekers verwacht. Partnerland is dit jaar Polen.

Volgens de organisator komen van alle bezoekers een derde uit andere landen dan Duitsland. Circa 70 procent van de bezoekers zijn beslissers en 52 procent is op zoek naar nieuwe leveranciers. Het gemiddelde investeringsbudget van een bezoeker bedraagt 550.000 euro. Met 190.000 bezoekers leverde de beurs in 2016 investeringen op van ruim ruim 1 miljard euro. Tijdens de vorige editie van de Hannover Messe in 2016 realiseerden de exposanten 5,5 miljoen zakelijke contacten.

 

Integrated Industry

Onder het overkoepelende thema ‘Integrated Industry - Creating Value' laat de Hannover Messe alles te zien op het gebied van de digitalisering van productie en energiesystemen (Integrated Energy). Trends zijn bijvoorbeeld cobots (samenwerkingsrobots), digital twins (digitale versies van fysieke objecten), efficiënt gebruik van energie, predictive maintenance (preventief onderhoud) en intelligente materialen en coatings.


Marc Siemering, directeur van de Hannover Messe: ‘De digitalisering schept niet alleen nieuwe waarden in de vorm van betere installaties en machines, ze biedt ook uitzicht op nieuwe terreinen voor zakendoen. Veel landen hebben stimuleringsprogramma's voor digitaliseringsprojecten. En digitalisering blijft niet beperkt tot de productie. Onder het motto ‘Integrated Energie' tonen exposerende bedrijven in de energiehallen hoe de digitalisering de energiesystemen in de toekomst zal veranderen'.

 

Startups

De Hannover Messe laat programma's zien als Tec2You, Job & Career en WoMenPower. Deze sturen scholieren en studenten in de richting van de techniek en bieden jonge mensen oriëntatie bij hun carrièreplanning. De vraag naar startups op industrieel gebied wordt steeds groter. Young Tech Enterprises in hal 3 is de plek voor startups. Het programma omvat een centraal forum, matchmaking events en workshops. Deelnemers profiteren van de nabijheid van startups, organisaties voor het stimuleren van onderzoek en technologie in Research & Technologie in hal 2 en van de investeerders op het beursgedeelte Global Business & Markets in hal 3.


www.hannovermesse.de

 

Naar Hannover Messe met Agoria

Agoria regelt op 25 april een speciale eendaagse chartervlucht in samenwerking met TradeFairs.be en Global Fairs. Meer info: www.tradefairs.be

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren