Zoeken
 
 

UNIZO: ‘Handel met Groot-Brittannië zo eenvoudig mogelijk houden’


Brussel, 29 maart 2017
‘We moeten er alles aan doen om de handel met het Verenigd Koninkrijk zo eenvoudig mogelijk te houden voor onze Belgische KMO’s.’ Dat zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt over het inroepen van artikel 50 door de Britse premier Theresa May, en het definitief uitstappen uit de Europese Unie.

‘Onze ondernemers zijn beducht voor nieuwe douaneformaliteiten die mogelijk met de Brexit gepaard gaan. We dringen er vanuit UNIZO dan ook op aan dit soort extra administratieve rompslomp zoveel mogelijk te vermijden.'


Groot-Brittannië is de vierde grootste handelspartner voor Belgische ondernemingen. De continuïteit van deze relaties is dan ook essentieel. UNIZO wil dan ook dat nieuwe afspraken en regels geleidelijk worden ingevoerd.

 

Mayday

Vandaag vraagt de Britse premier Theresa May officieel de Brexit aan. Binnen twee jaar moet de scheiding tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie dan een feit zijn. ‘Onze ondernemers hebben er alle belang bij dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt. Ze moeten zich kunnen voorbereiden en aanpassen aan de nieuwe situatie. Ondernemers hebben nood aan rechtszekerheid', aldus nog Van Eetvelt.


UNIZO benadrukt dat de bestaande regels tijdens de onderhandelingen blijven gelden. Ook roept de ondernemersvereniging de betrokken ondernemers op goed te controleren in welke mate ze zijn ingedekt tegen wisselkoersrisico's, nu de waarde van het Britse pond sterker fluctueert ten opzichte van de euro. Ondernemers met vragen over de Brexit terecht bij de UNIZO Ondernemerslijn: 0800 20 750 - ondernemerslijn@unizo.be

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren