Zoeken
 
 

700 miljoen euro voor MKB in Benelux


Brussel, 20 maart 2017
De Europese Investeringsbank (EIB) en ING Bank stellen 700 miljoen euro aan krediet beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf in de Benelux.

De leningen komen voor 50% ter beschikking van Nederlandse bedrijven, de overige 50% is bestemd voor België en Luxemburg. Het financieringsprogramma start per direct.


Over de 350 miljoen van het EIB betalen ondernemers een lager rentetarief. Investeringskosten kunnen tot 100% worden gedekt, tot een maximum van 12,5 miljoen euro per project.

 

Uitstekende kredietpositie

 

‘Het is van groot belang dat kleine ondernemingen in heel Europa toegang hebben tot middelen waarmee zij hun investeringen kunnen financieren en groei kunnen bewerkstelligen', aldus vicepresident van de Europese Investeringsbank Pim van Ballekom,. ‘Door als EU bank leningen uit te zetten voor het MKB, profiteren die bedrijven mee van onze uitstekende kredietpositie. Samen met partnerbanken zoals de ING geven we ons AAA voordeel door, via het verschaffen van meer, goedkopere en langer lopende leningen.'

 

Totaal 1,650 miljoen

 

Koos Timmermans, binnen ING verantwoordelijk voor de bankactiviteiten in de BeneluxP: ‘Met eerdere kredietovereenkomsten die we zijn aangaan met de Europese Investeringsbank komt het totale beschikbare bedrag voor het MKB in de Benelux op 1,650 miljoen euro. Onze klanten zijn enthousiast en maken er dankbaar gebruik van. In totaal helpen we - met deze nieuwe ronde meegerekend - ruim 3000 ondernemingen in de Benelux geholpen aan een gunstiger financiering.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren