Zoeken
 
 

Patrick Develtere verlaat beweging.net voor ‘Europa’


Brussel, 14 februari 2017
Algemeen voorzitter Patrick Develtere beëindigt zijn mandaat bij beweging.net om zich in te zetten voor Sociale Zaken en Internationale Samenwerking bij het European Political Strategy Centre (EPSC) van de Europese Commissie.

Develtere is zeven jaar voorzitter geweest van de christelijke arbeidsbeweging. Tijdens zijn voorzitterschap heeft hij het ACW omgevormd tot een netwerkorganisatie, beweging.net, en de focus gelegd op levenskwaliteit.

 

Denktank EPSC geeft professioneel en gericht advies aan de voorzitter van de Europese Commissie. De commissie bestaat uit een staf van adviseurs en beleidsanalisten die samen strategische analyses maken, beleidsadvies geven en bruggen leggen met beleidsmakers, met andere denktanks en met het brede Europese middenveld. Develtere start er op 1 juli 2017. ‘Het was geen gemakkelijke beslissing om in te gaan op dit aanbod. Maar tegelijk is deze job een uitdaging die aansluit bij de grote maatschappelijke bekommernissen die we ook als Beweging proberen aan te pakken', zegt Develtere.

 

Opvolger nog onbekend

Develtere heeft er mee voor gezorgd dat de focus van de Beweging nu gericht is op levenskwaliteit. ‘De Beweging wil economische groei zien samengaan met een toename van levenskwaliteit. Daarom heb ik er voor gepleit de nadruk te leggen op initiatieven die tegemoetkomen aan de hedendaagse maatschappelijke kwalen zoals de luchtvervuiling, het mobiliteitsinfarct, de burn-outs en de vereenzaming van ouderen', zegt Develtere. Het dagelijks bestuur van beweging.net zal aan de raad van bestuur een procedure voorstellen voor de opvolging.

 

Beweging.net 

Beweging.net is het open netwerk van elf christelijke en sociale organisaties: Femma, kwb, CM, ACV, Pasar, Samana, Internationaal Comité, Familiehulp, Wereldsolidariteit, KAJ en OKRA. Geassocieerde partners zijn Welzijnszorg, Pax Christi, Groep Intro en Arktos. Bij alle beweging.net-organisaties samen zijn 250 000 vrijwilligers actief.

 

Beweging.net

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren