Zoeken
 
 

VIS-traject: zet juiste materiaal op de juiste plaats in


Brussel , 2 februari 2017
De Vlaamse maakindustrie moet de internationale vraag naar lichtere, schonere en energiezuinigere producten volgen. Verbindingstechnologie is de sleutel tot het efficiënt gebruik van materialen. Dit VIS-traject wil bedrijven aanmoedigen en ondersteunen bij het verkennen en uitproberen van de beschikbare nieuwe verbindingstechnieken (lassen, mechanische verbindingen, verlijming) met het oog op de ontwikkeling van producten met het juiste materiaal op de juiste plaats.

De huidige verbindingstechnieken zijn commercieel interessant en overbruggen de kloof tussen nieuwe materialen en robuuste lichtgewichtproducten. Voor bedrijven die zich beperken tot traditionele routineactiviteiten is er een aantal zaken die een doorbraak verhinderen zoals bijvoorbeeld het gebrek aan kennis van de verschillende technieken; het (her)ontwerpen van een product; de implementatie in de bestaande productieketen en een kosten/batenanalyse en risicobeoordeling.
De doelstellingen zijn om een hand te reiken aan bedrijven en ze bewust maken van de meerwaarde van de beschikbare technieken; bedrijven helpen om te leren innoveren en bedrijven ondersteunen bij de eerste initiatie en implementatie van nieuwe verbindingstechnieken. De Vlaamse maakindustrie moet de internationale marktontwikkelingen kunnen volgen als ze haar toekomst wil veiligstellen.

 

Combineren

De doelbedrijven van dit project staan voor belangrijke uitdagingen: ze moeten hun bestaande producten optimaliseren door verschillende materialen te combineren en nieuwe samengestelde producten te ontwikkelen. De aanzienlijke verbetering van de productkwaliteit zal bedrijven in staat stellen om zich positief te onderscheiden, wat hun concurrentiepositie en marktaandeel zal verbeteren.
www.sirris.be

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren