Zoeken
 
 

Testformat ABISS succesvol afgesloten


Kortrijk, 2 november 2016
Het team van Invent Media sloot eind september een geslaagd testformat van ABISS af. ABISS staat voor Advanced Business & Industrial Software Summit en vormt Belgiës eerste beurs/congres voor het digitaliseren en integreren van bedrijfsprocessen.

Volgens de organisatie wonnen 278 professionele bezoekers informatie in bij de 40 exposanten, die gespecialiseerd zijn in ERP, MES, PLM, CAD en andere specifieke applicaties, of woonden ze een lezing bij van in totaal vijftien keynote speakers van onder meer Agoria, Sirris, Iminds, Lsec MESA, Orange en Siemens.


De items die aan bod kwamen, waren alle mogelijke modus operandi om een digitalisering door te voeren, specifieke trends en technologie, werksessies, mobiliteit, analytics, dit alles met een knipoog naar IoT, Big Data en Industry 4.0. Populaire learn sessions waren onder andere de openingssessies van Ulrich Seldeslachts (LSec) en Paul Peeters (Agoria), wat tevens opging voor de sessies omtrent analytics (Yazzoom), de opstart en de mobiliteit van een project (Siemens) en de finale sessie van Erik Dierinck over de transformatie binnen Newtec. Gemiddeld haalde een sessie 68 deelnemers.

 

Volgens Karl D'haveloose van Invent Media is het duidelijk dat de aanpak, de format en vooral de boodschap van ABISS (Ddigitalize or dissapear') sterk overkwamen: ‘Steeds meer bedrijven zitten nu concreet rond de tafel om aan digitalisering te beginnen en maken hiervoor budgetten vrij. De meeste interne teams weten echter niet hoe ze hier aan moeten beginnen en denken dat dergelijke projecten niet voor kmo's weggelegd zijn. Dat dacht men vroeger ook over robotisering, nu staan er in iedere workshop een aantal robots. Niets is dus minder waar.'


Inmiddels besliste Invent Media om een tweede editie van ABISS te lanceren. Die zal plaatsvinden in september 2017. Het is volgens de organisatie de bedoeling om een nog ruimere scope aan bezoekerssectoren aan te spreken. Richtte de summit zich nu op het digitaliseren van processen in manufacturing, dan wordt de volgende ABISS versterkt met een tweede, apart luik: Services & Retail. Op deze manier moet ABISS 2017 een allesomvattende digitaliseringssummit worden waar ook bezoekers uit de retail, het bankwezen, de distributie, logistiek en warehousing de volledige waaier aan digitaliseringsapplicaties kunnen komen ontdekken.

 

ABBIS

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren