Zoeken
 
 

Speciaalglas siert wijncentrum in Bordeaux


Bordeaux (FR), 7 september 2016
Negenhonderd panelen met goudkleurig Guardian SunGuard Solar Gold 20-glas en Guardian UltraClear-glas zorgen er mede voor dat La Cité du Vin, het nieuwe cultureel centrum in Bordeaux, Frankrijks recentste spraakmakende gebouw is.

La Cité du Vin is een nieuw cultureel centrum in Bordeaux waarin bezoekers meer te weten kunnen komen over wijn, de geschiedenis ervan en de invloed ervan op de cultuur. Dat gebeurt door middel van een reeks rondleidingen, tentoonstellingen en multimediapresentaties. Verder biedt een observatieplatform, bovenop de 55 meter hoge toren, een uitzicht van 360 graden op de stad en de omliggende wijngaarden.

 

Ontwerp

Het gebouw is ontworpen door Anouk Legendre en Nicolas Desmazières van XTU Architects. Glas speelt een belangrijke rol in het gebouw. ‘De ontwerpschets vereiste dat we glas moesten vinden met gouden reflecties. We onderzochten verschillende types glas en voerden daarna zeefdruktests uit. Glas van Guardian Glass leverde de beste resultaten en het modernste uiterlijk op', volgens de ontwerpers. Er werden twee types glas geselecteerd: Guardian SunGuard Solar Gold 20 en Guardian UltraClear. In totaal werden ongeveer 900 afzonderlijke glaspanelen gebruikt, waarvan sommige werden voorzien van zeefdrukken. Alle panelen zijn verschillend, waarbij de maximale afmetingen 5,1 m x 1,5 m bedragen. De uiteindelijke glazen gebouwomhulling beslaat 2.700 vierkante meter.

 

Glasstec

Guardian Glass is te vinden in hal 10, stand A28 van de vakbeurs Glasstec van 20 tot en met 23 september 2016 in Düsseldorf.

Speciaalglas siert wijncentrum in Bordeaux'
Negenhonderd panelen met goudkleurig glas zorgen er mede voor dat het La Cité du Vin in Bordeaux, Frankrijks recentste spraakmakende gebouw is.
1/1
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren