Zoeken
 
 

Europese PMI voor de industrie daalt in augustus


31 augustus 2016
De inkoopmanagersindex (PMI) voor de industrie in de eurozone is in augustus licht gedaald. De index voor de dienstensector zal licht oplopen. Dat blijkt uit de gegevens van onderzoeksbureau Markit.

De daling van 0,2 punten in de industriesector is in lijn met de cijfers van de twee grootste economieën in de eurozone, Duitsland en Frankrijk, laat het FD weten. Voor de eurozone komt de score naar verwachting uit op 51,8, de index van de Duitse industrie loopt terug naar 53,6 en Frankrijk kwam uit op 48,5. Een score boven 50, duidt op een groeiende economie. NEVI zal eind deze maand de PMI van Nederland bekend maken.

 

Nederlandse industrie

CBS laat in de kwartaalmonitor industrie weten dat de omzet in de Nederlandse industrie ook in het tweede kwartaal van 2016 onder druk stond. Producenten zetten 6 procent minder om dan vorig jaar. Vooral de aardolie-industrie drukte de omzet.

 

Metaalproductenindustrie en machine-industrie gedaald

De aardolie-industrie noteerde in het tweede kwartaal met 33,5 procent de grootste omzetdaling. De slinkende omzet wordt veroorzaakt door de teruggelopen prijs van ruwe olie. Op jaarbasis dalen de prijzen nu al drieënhalf jaar. In de elektrotechnische en machine-industrie viel de omzet met 10 procent terug. Ook in de chemische industrie, de basis- en metaalproductenindustrie en de meubelindustrie daalde de omzet. Ondernemers in de auto-industrie, bouwmaterialenindustrie en de papier- en grafische industrie deden aan de andere kant goede zaken.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren