Zoeken
 
 

Tweede editie Prototyping


Kortrijk, 13 juli 2016
Op 9 en 10 november 2016 zal de tweede editie plaatsvinden van Prototyping in Kortrijk Xpo. Dit beursconcept is het resultaat van een samenwerking tussen Kortrijk Xpo en Howest – Industrial Design Center.

Prototyping richt zich naar al wie actief is op vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes. Iedereen binnen de prototyping waardeketen, vanaf het idee tot de productie in kleine volumes, komt hierbij aan bod. De beurs onderscheidt zich hiermee van andere vakbeurzen die vaak vooral op technologie gericht zijn. Prototyping besteedt ook aandacht aan inspirerende casestudy-seminars en live demo's. Daarnaast biedt ‘The Square' een verrassende kijk op toekomstige innovaties.

 

Idee tot ontwerp
Ook dit jaar zal Prototyping informatie bieden voor het materialiseren van ideeën via een breed aanbod van technologieën, materialen, tools en technieken met het productontwikkelingsproces als kapstok in al zijn fasen en facetten. Vanaf het idee tot het effectieve ontwerp. Er is dus aandacht voor uiteenlopende onderwerpen als additive manufacturing, cnc-bewerking, virtuele technologie, engineering, visualisatie, low volume manufacturing, materialen, trendwachting & creativity tools, workshop facilities, elektronica, en patenten.
Het standconcept en beurslay-out zijn niet klassiek maar er zijn open uniforme modules. Dit zorgt voor een laagdrempelige bezoekersflow doorheen de standen en bevordert de ‘informele' interactie tussen exposant en bezoeker.

 

Innovatie stimuleren
‘The Square wordt de eyecatcher op Prototyping 2016. Achter de schermen van deze tempelachtige constructie centraal op de beursvloer wordt de focus gelegd op productontwikkeling en prototyping van de toekomst. De beursbezoeker ontdekt er een aantal nieuwe materialen, machines, technologieën, virtuele tools enz...gericht op prototyping in de brede zin van het woord. Hij krijgt dus vandaag de prototyping van morgen te zien, gepresenteerd door geselecteerde universiteiten, onderzoekscentra en bedrijven. The Square wordt een inspirerende ontmoetingsplaats waar de bezoeker ter plaatse ideeën en kennis kunt uitwisselen met de bedenkers van de prototypes.

 

Live demo's
Verder kan de bezoeker terecht in ‘the Factory' om via live demo's te ontdekken hoe ideeën tastbaar worden gemaakt (o.a. clay modeling, houtdraaien, CAD modeling, lasercutting). Via de casestudy-seminars krijgen bezoekers een inspirerende blik in de R&D keuken van heel wat bekende bedrijven. Creatieve brengen hun eigen verhaal achter het ontwerpproces van een bepaald product, materialen of processen. De nadruk wordt gelegd op de verschillende stappen in het ontwikkelingsproces: aanpak, gebruikte materialen, technieken, overwonnen drempels ... Tijdens de sales pitches kunnen een aantal standhouders de wereld laten kennismaken met hun nieuwigheden. Een preview van het programma wordt eind augustus online gezet.

 

Registreer vooraf op www.prototypingxpo.com  voor een gratis bezoekersbadge. De vakbeurs is een samenwerking van Kortrijk Xpo met Howest - Industrial Design Center.

 

www.prototypingxpo.com

Tweede editie Prototyping '
Prototyping richt zich tot al wie actief is op vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren