Zoeken
 
 

Van Hoecke wint Best Belgian Maker Award


Brussel, 29 juni 2016
Unizo, DHL Express en partners hebben de eerste Belgian Maker Awards uitgereikt aan producent van houten lades Van Hoecke (Best Belgian Maker) en SwitchGear Company (Most Promising).

Tijdens haar Maker Conference, op 23 juni in de Gentse Handelsbeurs, reikten Unizo en DHL Express voor de eerste keer de Belgian Maker Awards uit aan Belgische maakbedrijven die uitblinken op vlak van toekomstgerichte en duurzame lokale productie. Familiebedrijf Van Hoecke, gespecialiseerd in o.m. houten lades en kwalitatief meubelbeslag, sleepte de titel 'Best Belgian Maker' in de wacht. In de categorie 'Most Promising Maker' ging de bekroning naar SwitchGear Company, toekomstgericht en innovatief producent van middenspanning schakelmateriaal. Beide bedrijven haalden het uiteindelijk van telkens twee andere straffe genomineerden uit hun categorie: FAG Creative Foods en Medec (Best Belgian Maker) en Quincalux en Stubbe Metaalbewerking (Most Promising Maker).

 

Ruime pool 

De genomineerden werden op hun beurt geselecteerd op een veel ruimere pool aan maakbedrijven. Daarbij gaven drie selectiecriteria de doorslag: Circulaire economie: Is het bedrijf duurzaam bezig op vlak van grondstoffengebruik, productontwerp, productie, verkoop, gebruik of einde leven?
Concurrentie op wereldschaal: Kan dit bedrijf concurreren met multinationals door een uitmuntend product of productieproces en slaagt het er in zijn producten te exporteren naar andere markten?
Technologische innovatie: Innoveert dit bedrijf via nieuwe technologieën en is het mee met de geest van de nieuwe industriële revolutie of het Internet of Things?

 

Van Hoecke
'Best Belgian Maker' Van Hoecke is als verdeler van lades en scharnieren van het Oostenrijkse Blum en als producent van houten lades geen nieuweling in de sector. Al sinds 1967 timmert het bedrijf met oorsprong in België aan de weg als marktleider in keukenbeslag. Om mee te gaan met de tijd en zijn vooraanstaande positie in de branche te behouden, voerde Van Hoecke de afgelopen jaren heel wat innovaties door. Inspanningen die ook in het buitenland erg worden gesmaakt. Want de export van het bedrijf, nu al goed voor 35 procent van de omzet, gaat in stijgende lijn. De exportstrategie van het bedrijf? De lades worden online geconfigureerd en zonder tussenkomst van een handelspartner rechtstreeks tot bij de klant geleverd. Per partner wordt een gepersonaliseerde configurator aangeleverd. De standaard levertermijn na geplaatste bestellingen bedraagt slechts 72 uur.

 

www.vanhoecke.be

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren