Zoeken
 
 

Indumation.be consolideert met aangroei oppervlakte en bezoekers


Kortijk, 16 mei 2013
De tweede editie van Indumation.be, de nationale vakbeurs voor factory-, process- & infrastructure automation , die van 24 tot 26 april jongstleden in Kortrijk Xpo plaats vond, sloot af met 157 exposanten en 5.832 bezoekers.

Hierin zijn de 283 studenten uit het  technisch secundair onderwijs niet inbegrepen. De eerste editie  in 2011, die tot stand kwam in samenwerking met de federaties Agoria, Belgitrans en Fimop,  klokte af op 5.012 bezoekers.

 

‘In deze toch op zijn minst uitdagende tijden voor de globale industrie legt Indumation.be 2013 als één van de weinige  Belgische vakbeurzen een groei voor van 18 procent in beursoppervlakte en van 16.6 procent qua professionele bezoekers', verduidelijkt organisator Invent Media. 

 

Beursorganisatoren Karl D'haveloose en Mario Dejaegher stippen tevens het kwalitatieve niveau van Indumation.be 2013 aan. ‘Mathematisch moet je ook de flow en de kwaliteit van de bezoekers op het aantal vierkante meter en per exposant evalueren. Het is immers de opdracht van de organisator om zowel qua exposanten als bezoekers een kwalitatief aanbod  te bieden. Iedere vakbeursorganisator moet zichzelf elke keer opnieuw objectief evalueren en herpositioneren om de snel veranderende markten, de wensen van bezoekers en deelnemers tijdig te doorgronden en het business model van de beurs om te turnen. Ik denk dat we daarin goed geslaagd zijn.' ‘Verder merken we dat bijna 30 procent uit engineering en 12 procent uit de maintenance afkomstig was. Het hoge aantal bezoekers uit deze beide categorieën wijst er op dat Indumation.be er duidelijk in slaagt om ‘on the field'-medewerkers op de beurs te krijgen. Het cijfer van de studenten dat hier wordt aangegeven, betreft geregistreerde hogeschoolstudenten, waarvoor Agoria een actief uitnodigingsbeleid in het kader van rekrutering uitstippelde.

 

De organisatie slaagde tevens in de uitdaging om meer bezoekers te werven uit de procesindustrie. Een vijfde van de bezoekers kwam voor proces- en instrumentatie-oplossingen en -technologie. De sterkste interessescore (35 procent) blijft echter weggelegd voor aandrijving en besturing.

 

Toekomst van Indumation.be

Indumation.be blijft verder werken op de drie belangrijkste thema's van industriële automatisering (factory-, process & infrastructure automation) en behoudt haar tweejaarlijkse frequentie.

De derde editie zal in functie van de markt en de wensen van de organiserende federaties Agoria, Belgitrans en Fimop strategische aanpassingen in het beleid en het concept doorvoeren, zodat de beurs haar rol als uniek markt representatief nationaal automatiseringsplatform blijft invullen. De volgende editie van Indumation.be vindt plaats van 6 tot en met 8 mei 2015 (datum onder voorbehoud) in Kortrijk Xpo (Hallen 1,2 en 6).

 

www.expoadvice.com.

Indumation.be consolideert met aangroei oppervlakte en bezoekers'
De jongste editie verwelkomde 157 exposanten en 5.832 bezoekers in Kortrijk Xpo. Over twee jaar wordt er wederom een Indumation.be georganiseerd.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren