Zoeken
 
 

Van Hool investeert 15 miljoen euro in fabriek Macedonië


Koningshooikt, 27 januari 2016
Van Hool, onafhankelijk constructeur van bussen, autocars en industriële voertuigen, gaat de komende 4 jaar maar liefst 15 miljoen euro investeren in zijn productie-eenheid in Macedonië. Het bedrijf wil hiermee zijn nummer 1-positie op de Amerikaanse privémarkt van autocars vrijwaren.

Daarnaast wordt het vorig jaar gelanceerde EX-gamma, dat in Macedonië geproduceerd wordt, verder uitgebouwd voor de Europese markt en enkele exportlanden. Het bedrijf wil bovendien bepaalde marktsegmenten,die dreigen verloren te gaan, verder bewerken en plant hiervoor een aantal nieuwe producten die in Koningshooikt zullen ontworpen en ontwikkeld worden en in de fabriek in Skopje zullen gebouwd worden.

 

Het investeringsprogramma omvat een periode van vier jaar waarbij, in een eerste fase (2016), een nieuw magazijn gebouwd wordt en de verfspuiterij uitgebreid wordt. In een tweede fase (2017-2018) worden de vier productielijnen verdubbeld naar acht, zodat de productiecapaciteit uiteindelijk opgetrokken wordt naar 900 autocars per jaar in plaats van 500 voertuigen momenteel. Om deze verhoging van de productiecapaciteit te realiseren, worden in de komende jaren zo'n 400 medewerkers aangeworven. Tegen 2019 zullen in totaal 1.250 medewerkers in Macedonië werken.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren