Zoeken
 
 

Tata Steel en ABB gaat samen CO2-reductie staalproductie onderzoeken


3 oktober 2023
Tata Steel en ABB hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om samen innovatieve modellen en technologieën te ontwikkelen die de koolstofvoetafdruk van de staalproductie helpen te verminderen.

Tata Steel heeft zich gecommitteerd aan belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder het bereiken van koolstofneutraliteit in 2045. In lijn met zijn ambities heeft de staalproducent een middellangetermijndoelstelling om de CO2-uitstoot van zijn Indiase activiteiten tegen 2025 terug te brengen tot minder dan twee ton CO2 per ton ruw staal.

 

De twee bedrijven zullen zich richten op beoordelingen op systeemniveau van de fabrieken en productiefaciliteiten van Tata Steel voor de evaluatie en gezamenlijke ontwikkeling van korte- en langetermijnopties voor energie-efficiëntie, ontkoling en circulariteit.

 

'Staalbedrijven weten dat er mogelijkheden zijn om hun processen te verbeteren, en Tata Steel is een van de leiders in deze beweging naar energie-efficiëntie en vermindering van de koolstofvoetafdruk', zegt Vipul Gautam van ABB. 'Volgens cijfers van het World Economic Forum is er voor de energietransitie op middellange termijn maar liefst drie miljard ton metaal nodig; zes keer zoveel minerale input tegen 2040 om tegen 2050 wereldwijd netto nul emissies te bereiken. ABB heeft er alle vertrouwen in dat we met onze klanten en partners kunnen samenwerken om de manier waarop staal wordt geproduceerd verder te ontwikkelen, zodat de productie- en milieudoelstellingen kunnen worden gehaald.'

 

Tata Steel zet zich in voor duurzame ontwikkeling en groei als integraal onderdeel van zijn bedrijfsfilosofie. Om duurzame groei te garanderen, werkt het bedrijf aan de inzet van belangrijke factoren voor een diepgaande decarbonisatie, waaronder het gebruik van meer schroot bij de staalproductie, het gebruik van alternatieve brandstoffen zoals aardgas en groene waterstof, het gebruik van hernieuwbare energie en de inzet van technologieën voor het afvangen en opslaan/gebruiken van koolstof. Tata Steel verwacht de capaciteit te verhogen tot veertig miljoen ton in 2030 en daarom is deze samenwerking met technologiepartner ABB van groot belang om die groei op een duurzame manier te realiseren.

 

ABB en Tata Steel zullen energieoptimalisatie onderzoeken via waterstof als alternatieve brandstof voor upstreamprocessen en energiereductie en -vervanging door middel van volledig geïntegreerde elektrificatie en digitale systemen zoals ABB AbilityTM eMine en e-Mobility oplossingen en energiezuinige motoren.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren