Zoeken
 
 

Productievolumes CNH zitten sterk in de lift


Zedelgem, 9 juni 2021
De productievolumes van CNH Industrial uit Zedelgem zijn de laatste maanden sterk gestegen. Om de toegenomen vraag bij te benen is men op zoek naar tweehonderd werknemers.

'Door de stijgende vraag en de hogere productievolumes het hele jaar door, krijgen 85 tijdelijke medewerkers een vast contract. Bovendien wachten nog minstens tweehonderd vacatures op enthousiaste kandidaten', laat CNH Industrial uit het West-Vlaamse Zedelgem weten in een persbericht. Gezochte profielen zijn monteurs, lassers, logistieke medewerkers, heftruckchauffeurs en ingenieurs.

 

CNH Industrial Belgium maakt onderdeel uit van het gelijknamige internationale concern met Italiaans-Amerikaanse roots. In Zedelgem worden maaidorsers en andere landbouwmachines gemaakt die over de hele wereld verscheept worden.

 

Reden van de honger naar nieuwe werknemers zijn hoge graanprijzen waardoor landbouwers sneller beslissen om nieuwe dorsmachines te kopen. Daarbij is de productie van de rotormaaidorser vorig jaar vanuit de VS naar Zedelgem verhuisd. Hierdoor is de productie van de fabriek minder seizoengebonden omdat meer markten beleverd worden buiten Europa, met meer gespreide oogstperiodes. Hierdoor moet CNH minder piekperiodes opvangen met tijdelijke krachten.

 

CNH Industrial heeft drie vestigingen in België. In Zedelgem, Antwerpen en Groot-Bijgaarden, waar het commerciële kantoor zich bevindt, werken momenteel ruim 3.000 mensen. Het internationale concern moest na de uitbraak van de coronacrisis in het voorjaar van vorig jaar de productie enkele weken staken omdat het de coronamaatregelen van de overheid niet kon waarborgen en er onderdelen niet geleverd kon worden.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren